29-01-11

Dilliefied: Jess trekt Dillie ‘Over de (blog) Streep’

Eindelijk was het zover! Hét mailtje waar we een hele (lange) week op gewacht hebben, verscheen in onze mailboxen. Ik ben geselecteerd!!! Maar… opkomende vreugde maakte al snel plaats voor een bittere nasmaak. Jess was dat niet...

Voor de mensen die nu niet weten waar ik het over heb: REEEEWIND!

  

triatlon,over de streep,sport,odile desbeckEen tijdje geleden stelden Jess en ik ons kandidaat voor ‘Over de Streep’, een initiatief van de VTDL (Vlaamse Triatlon en duatlon Liga). Hiermee tracht de VTDL niet alleen letterlijk "mensen over de streep halen", maar ook andere mensen te inspireren om zelf hun (sportieve) dromen waar te maken onder het motto "Yes I can".

Na een eerste selectie kregen zowel Jess als ik te horen dat we onszelf bij de 6 provisoir geselecteerde kandidaten mochten rekenen. Daaruit zouden 4 definitieve kandidaten gekozen worden. The chosen ones, worden een jaar lang begeleid door ex-topsporter Stijn Demeulemeester (Yey!), die ons zal coachen om ons persoonlijk sportief doel te bereiken. Daarnaast worden we ook voorzien van sportvoeding (Yey x 2!) en zullen we uitgedost worden in VTDL-Over-De-Streep-fashion (Yey x 3!). 

Tijdens de 2de ronde selectiegesprekken was er alvast eentje afgevallen, dus… nog 5 plaatsen. Ha! Daar zijn Jess en ik dus bij, dachten we! Maar 2 meiden van Mechelen met een gelijkaardig profiel (hoewel toch een verschil in niveau), maakt dat 1 van ons tweetjes moest afvallen… boehoe!

Mijn deelname aan ‘Over de Streep’ was de reden om een blog op te starten. Niet omdat ik me zo belangrijk voel, maar zodat iedereen kan meegenieten van dit unieke avontuur (+ we worden sowieso toch verondersteld te bloggen voor ‘Over de Streep’ :-)).

Nu had ik er helemaal niet op gerekend dit avontuur in m’n eentje aan te gaan. Dat was iets dat ik me alleen had voorgesteld met mijn partner in crime, Jesske. Ik zag ons, als ‘het olijke duo’, in gedachten al gibberend wedstrijden finishen in ons sjiek VTDL-pakske. No other options. Maar het draaide anders uit…

Na wat pruilippend tobben aan beide kanten, realiseerden we ons: we hebben eigenlijk helemaal geen 2 plaatsen nodig! We bloggen voortaan gewoon samen! Zo wordt Jess toch een beetje over de streep getrokken en kan ze daarna mij er mee over hijsen. Knipogen 

 

‘Over de Streep’ concreet

triatlon,over de streep,sport,odile desbeck

Het komende jaar zal ik me dus – als redelijke ‘leek’ - nog meer smijten in het triatlon wereldje, en dat geflankeerd door mijn olijke wederhelft. Ik zal afhankelijk van mijn vorderingen een 1/8 triatlon sneller doen dan mijn eerste, opbouwen naar ¼ triatlon en hopelijk ook ½ triatlon afwerken. Volgend jaar zou dan het jaar moeten worden van de volledige triatlon.

Stijn Demeulemeester zal schema’s opstellen en mijn vorderingen opvolgen. Aan Jesske heb ik naast een hartsvriendin ook mijn eigen personal coach. Zij zal persoonlijk zorgen voor de nodige dosis humor, ook als ik bv halverwege de zwemetappe al vraag of we de finish naderen Lachen (Voor de echte leken: Zwemmen is de 1ste van de 3 disciplines, daarna moet er nog gefietst en gelopen worden). Eigenlijk heb ik mijn bereikte resultaten grotendeels aan haar te danken. Haar doorzettingsvermogen, vastberadenheid en passie hebben mij geïnspireerd om beter te worden. Thank you baby!

Belangrijk detail: het moet vooral draaien om fun, unieke levenservaringen en onvergetelijke momenten. Het wordt een topjaar!

 

Uiteraard zullen ook mijn blogpostjes niet enkel gaan over triatlon. Om jullie te bewijzen dat er naast sport en werk ook tijd is voor een ‘leven’, zal ik het ook hebben over… je raadt het al: kokkerellen (al dan niet in duo),… maar ook gezondheid, ups & downs, fun en andere Dillified-hersenspinsels.

 

Nog 2 bedankjes:

Jess: Bedankt om een plaatsje te maken op je blog voor mij. Ik vind het heel sportief dat je me gunt wat je zelf erg graag wilde.

Greet: Bedankt voor het doorsluizen van de VTDL oproep. Zonder jouw mail, had ik nooit deze kans gekregen.

 

Ik hoop hiermee een aantal mensen te kunnen inspireren & wens jullie veel leesplezier!

Dilliefied

22:19 Gepost door Dillie in Sport | Permalink | Commentaren (15) | Tags: triatlon, over de streep, sport, odile desbeck |  Facebook |

Commentaren

Ik voel het aan mijn water, dit wordt een blogje waar ik nog 't één en 't ander van ga leren. Jullie gaan leuke tijden tegemoet en het is een voorrecht om dat allemaal te mogen meemaken, al lezende. Hou elkaar een beetje in evenwicht, zodat niemand overtraind, overbabbeld of overkookt geraakt, hé ;-)

Gepost door: Sandy | 29-01-11

Reageren op dit commentaar

Heel veel succes ! Als jij evenveel karakter hebt als jessy , dan kan dit niet mislukken ! Ik kom zeker nog eens lezen

Gepost door: coach mario | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

Het doorgeven van de oproep heb ik graag gedaan. Ik had me ook kandidaat gesteld maar was er niet bij. De reden was dat er bij "anderen" meer nood was. Willen die "anderen" mij dan een beetje mee laten genieten van de humor tijdens het zwemmen, lopen en fietsen?
Als ik jullie blog lees dan denk ik dat jullie een fantastisch sportjaar tegemoet zullen gaan.
Geniet ervan en veel succes!

Gepost door: Greet | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

wat een geweldig initiatief en übercool dat je geselecteerd werd. Wel jammer dat Jess er niet bij is, maar jullie kunnen in ieder geval lekker samen naar die doelen toewerken hé. Heel veel succes!!

Gepost door: Ruthje | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

Heel veel fun & joy toegewenst to both of you!

Gepost door: ann | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Veel succes ermee, jammer dat we nu waarschijnlijk geen overschotjes tiramisu krijgen, die was anders wel fantastisch!

Doe dat goed! Wij duimen voor jou!

Het lawaaierige huis, nr. 24 :-)

Gepost door: Elke Du Bin | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Odile,

Na wat surfen op internet kwam ik mijn mede kandidate tegen die dus ook gaat mee doen aan het project over de streep.
Ik kijk er al naar uit.
Trouwens mooie blog al, ik moet er nog aan beginnen
Wij zien ons zeker 19 feb

groetjes
nancy

Gepost door: nancy | 08-02-11

Reageren op dit commentaar

Hey Nancy,

Wat leuk seg!
Ik was al op zoek gegaan naar iedereen op facebook, maar kon niet echt iemand met zekerheid vinden. Nice nice :-)
Kijk er ook naar uit!
Tot de 19de!

Dillie

Gepost door: Dillie | 08-02-11

he odille,

Heb jij ondertussen al iets meer gehoord, vind dat zolang stil blijft,maar ben ongeduldige he,
ale groetjes
nancy

Gepost door: nancy | 10-02-11

Reageren op dit commentaar

Hehe, ben al even ongeduldig hoor :-) Denk dat we de 19de gaan moeten afwachten :-) Daarna begint het echt :-)

Seg Nancy, heb jij facebook?

Gepost door: Dillie | 10-02-11

Nee heb geen facebook, Anders konden we op die manier contact houden he.
gsm?

Groetjes nancy

Gepost door: nancy | 10-02-11

Reageren op dit commentaar

En hier is de 3de "Streper" :)) Dat het maar rap begint, want 'k sla het nu al allemaal door elkaar. Succes en tot binnenkort.

Gepost door: Steven | 11-02-11

Reageren op dit commentaar

Yey! Nu de 4de nog vinden :-)

Gepost door: Dillie | 11-02-11

Gefeliciteerd!
Via via kwam ik op uw site, ik ga u zeker volgen. Lijkt me een geweldige en leuke ervaring!
Heel veel succes met trainen, maar er ook zeker van genieten.
Groetjes Carla

Gepost door: Carla | 15-02-11

Reageren op dit commentaar

Thnx, ga ik zeker doen!! Blijf ons lezen :-)

Gepost door: Dillie | 20-02-11

De commentaren zijn gesloten.