30-01-11

J&D-ified: Project "losing the dough" - experiment 1

dough (bron: Dictionary.com)

1. flour or meal combined with water, milk, etc., in a mass for baking into bread, cake, etc.; paste of bread.
2. any similar soft, pasty mass.

Vooral die 2de betekenis leunt aan bij wat wij er onder verstaan. Bij vrouwen zal er al snel een lichtje gaan branden als we zeggen dat we wat "deeg" willen kwijtgeraken.

Als het nog niet duidelijk is zullen we hier even een voor-foto van onze eigen "deegrolletjes" zetten:

ImageNotFound.jpg

Oops, jammer, niet gelukt ;-) Niet dat we het jullie niet gunnen hoor ;-)
Nu is het niet eenvoudig om op dieet (wat een vies woord, daar moeten we nog iets op vinden) te gaan. Sowieso niet, maar zeker niet als je veel sport. Je moet natuurlijk genoeg energie hebben om de motor niet te laten stilvallen. Bovendien zorgt het sporten voor een onwaarschijnlijke appetijt, en je hebt behoorlijk wat wilskracht nodig om dan niet de snoepkast in te duiken. "Ik heb nu zo hard gesport, ik verdien toch wel een <insert your favourite food here>?"

Daarom gaan we hier op zoek naar dé manier om wat gestroomlijnder te worden zonder dat ons humeur én sportprestaties eronder gaan lijden.

Ons eerste experiment komt uit het boek "The 4 hour body" van Timothy Ferriss en heet "the slow carb diet". Deze manier van eten bestaat eruit dat je genoeg eiwitten eet en enkel "trage" koolhydraten die de suikerspiegel niet compleet tilt doen slaan. Deze trage koolhydraten haal je vooral uit peulvruchten en groenten, maar fruit en granen zijn voorlopig uit den boze.

Maaaaaar het is niet allemaal (kom)kommer en kwel, want 1 dag per week mag je je volledig laten gaan en al hetgene eten waar je een week lang naar verlangd hebt. Zo kan je ook makkelijk etentjes en verplichte gelegenheden bijwonen zonder dat je dat bladerdeeg-gebakje of die portie frietjes voorbij moet laten gaan.

Tot zo ver de theorie. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Dus wij vroegen ons af: is het ook haalbaar? Werkt het echt of krijg je al na een paar dagen visioenen van dansende taartjes waarna je al ijlend de dichtstbijzijnde patissier overvalt? Dat wilden wij wel eens uittesten.

Gedurende 2 weken zullen wij eten volgens deze manier en jullie op de hoogte houden van alle veranderingen, zij het op ons lichaam, zij het in onze gemoedstoestand. Dat laatste kan nog interessant worden ;-) Collega's zijn bij deze gewaarschuwd :p En voor mensen die ons voor een 7 gangen menu willen uitnodigen: zaterdag is de dag :-)

En dan nu een kleine quiz: Hoeveel kilo denken jullie dat wij SAMEN gaan kwijtspelen op deze 2 weken?


Degene die er het dichtst bijzit krijgt ne vree schone prijs. :-)

15:18 Gepost door Jess | Permalink | Commentaren (11) | Tags: food, dieet, experiment, "losing the dough" |  Facebook |

Commentaren

Geen fruit?? Shit seg ... kben curieus of het werkt.

Gepost door: Legally Blonde | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik gok op 1,75 kg samen. Volgens mij zit die dough vooral in jullie koppekes, zenne, want ik zou niet weten waar jij, Jess, nog dough kunt kwijtspelen.
Ik volg jullie experiment met grote interesse, want ik voer eenzelfde strijd. Ben benieuwd.

Gepost door: Sandy | 30-01-11

Reageren op dit commentaar

Mijn gok: 2,25kg.... zonder al te veel problemen

Gepost door: wim | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Gok Luc: 3,2kg

Gok Louise: 2,1kg

Gepost door: Dillie | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Ahja, mijn gok : 1,85 kg

Gepost door: Legally Blonde | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

2.1 kg!!! Da zal al veel te veel zijn hé! Maakt er anders maar 1.1kg van. Das mijn definitieef antwoord!

Gepost door: Louise Desbeck | 01-02-11

Reageren op dit commentaar

Ik sluit me aan bij Sandy. Dit 'te zwaar' zijn zit vooral tussen jullie oren. Vergeet niet dat je door sporten ook spiermassa kweekt.

Gok: 3 kilo

Gepost door: Den Hollander | 01-02-11

Reageren op dit commentaar

Gok Greet : 2.56 kg

Gepost door: Greet | 02-02-11

Reageren op dit commentaar

Waarom hebben jullie maar 2 weken gedaan? En ik heb het boek ook gelezen en jullie resultaat... het antwoord waarom je niet verder afgevallen bent is dat je of te laag in je eiwitten hebt gezeten bij het ontbijt of te weinig bonen hebt gegeten.

Dit is dag twee en ik mijn lijf schrikt zicht rot van zoveel bonen. NIet te hachelen! Maar goed... ik zoek wel wat recepten bij en dan hoop ik maar op het beste! Ik ga sowieso een maand doen...

Gepost door: Jeroen | 02-04-12

Reageren op dit commentaar

Hey Jeroen,

Na 2 weken bonen fretten zullen we nog eens babbelen ;-) Hehe, niet makkelijk hoor :-) Succes en laat ons weten hoe het bij jou verloopt!

Groetjes, Dillie

Gepost door: Dillie | 11-04-12

Mensen ik volg byna twee jaar deze dieet met afentoe uitschieters maar daarnaa pak ik de draad weer op ik moet zeggen er is heelveel veranderd aan myn lichaam discipline is wel nodig voor deze dieet maar je kan naar een halfjaar gerust twee dagen achterelkaar junken als je de draad maar weer oppakt dit is een van de meest lochische dieeten wat er is HET WERKT maar het is zoals beschreven in het boek niet bedoelt voor de zwakkere onderons

Gepost door: gunay | 31-05-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.