31-01-11

Jessified: Jaak en de bonenstaak

In het slow carb diet moet je fruit en granen links laten liggen en je koolhydraten uit peulvruchten halen. Je moet met andere woorden massa’s linzen, erwten en bonen eten. Nu ben ik een grote fan van chili (sin carne ;-)) met rode kidney beans, dahl (een oosters gerecht met oranje linzen) en gooi wel eens kikkererwten in mijn keukenrobot om hoummus en falafel te maken. De regelmaat waarmee je in het slow carb diet bonen moet eten, is echter een sport op zich.

Om te beginnen kocht ik in de Bio Planet een lading gedroogde bonen waar iemand in de jaren ’40 de oorlog mee zou overleefd hebben. Kwestie van genoeg variatie te hebben en me niet louter staande te moeten houden met het beperkte assortiment bonen in blik. Daarna moesten deze bonen allen geweekt en gekookt worden, zodat ik ze in kleine porties kon invriezen. Je wil natuurlijk niet per maaltijd waarin je zwarte bonen zal nodig hebben een kopje bonen 10u laten weken en een paar uur laten koken. Ik zette dus verschillende timers voor de verschillende kooktijden van een familie van 6 verschillende peulvruchten en bracht mijn weekend voor een stuk al bonenkokend door. Het is zo eens wat anders :-)

Vanmorgen volgde dan de eerste beproeving van het dieet: omelet met spinazie (ok, geen probleem) en zwarte bonen. Wie mij een beetje kent, weet dat ik echt niet vies ben van onverwachte combinaties en dat ik er graag op los experimenteer met eten; zolang het maar niet dierlijk is. :-) Ik deed in een ver verleden op een forum menig sceptisch ingesteld persoon zwichten voor mijn overheerlijke appel-wortel-taart en witte-bonen-chocolade-cake. En toch had ik deze ochtend moeite met die bonen. Het is een klik die ik moet maken en ik weet dat het binnen een paar dagen minder moeilijk gaat zijn; maar vanmorgen deed de aanblik van die zwarte boontjes op mijn bord me even gruwelen. De zoektocht naar een manier om op een sneaky manier bonen in mijn ontbijt te verwerken is dus begonnen!

Wie zich zorgen maakt dat het niet veilig meer is zich in een omtrek van 2 meter rondom mij te begeven omwille van de beruchte bijwerkingen van bonen mag op beide oren slapen. Met mijn maag en darmen van staal heb ik daar – gelukkig – allemaal geen last van :-)

tiger_fart.jpg

(Bron: http://healthforlifestyle.blogspot.com/2010/03/fart-or-kentut.html)

 

19:41 Gepost door Jess | Permalink | Commentaren (4) | Tags: losing the dough, slow carb, dieet |  Facebook |

Commentaren

I love an real english breakfast... ook met bonen in tomaten saus dus ;-)

Gepost door: wim | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik lust graag boontjes, maar bij 't ontbijt????

Gepost door: Sandy | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Chapeau ... ik wacht toch liever af of het bij jullie werkt want ik zie het niet direct zitten om 's ochtends bonen te eten ...

Gepost door: Legally Blonde | 31-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Jess,

Fantastisch dat jullie deze blog gebruiken om onder andere het vegetarisme te promoten!

Van mij, als nieuweling in het niet-vlees-eten, mag je veeeeel receptjes posten. Ik zit enog wat vastgeroest en kan nog wat inspiratie gebruiken! Vandaag voor het eerst kikkererwten gekocht :-)

Gepost door: Peeke | 12-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.