18-02-11

Dilliefied: My First Pandan rice bread

2Pandanrijst%20FTO%20100.jpgEerst even dit voor de ‘foodies’ onder jullie: Pandan rijst is een zilvervliesrijst, afkomstig uit het Noordoosten van Thailand. Tijdens het koken komt een heerlijk aroma vrij dat lijkt op de zachte geur van pandanblad. Deze zilvervliesrijst is erg voedzaam. Dit komt doordat bij zilvervliesrijst een minder groot deel van de korrel wordt weggeslepen dan bij witte rijst. Hiermee blijven de eiwitten, voedingsvezels en vitamine B bewaard.

 

Ingrediënten voor een middelgroot brood:

 

240 ml. water

1 ei

50 gr. volkorenmeel

375 gr. Bloem (volgende keer probeer ik meer bloem te vervangen door volkoren meel)

150 gr. koude goed droog gekookte pandan rijst

2½ eetl. Soja eiwitpoeder

1½ theel. zout

2 theel. Ongeraffineerde Gold Cane sugar (je kan ook witte suiker gebruiken als’t echt moet :-))

15 gr. (super)boter

5 gr. Instand gist

 

(Recept gebaseerd op eentje dat ik gevonden heb op deze site.)

 

Bereidingswijze:

 

Ik maakte dit broodje in mijn supersonische broodbakmachine. Ugly as hell, but it’s the best!

 

panasonic

 

Standaard programma, large bread, medium crust.

 

Dillies tip: als je een broodbakmachine met timer hebt, stel hem dan in zodat je brood ’s morgens klaar is. Geen wekker nodig, want je wordt wakker door de heerlijke geur van vers gebakken brood, mmmmm :-D

 

Het resultaat:

 

Hot hot hot nog in zijn vormpje:

brood

 Released:

brood,kokkerellen,bakken

En ready to eat! Enjoy!

brood,kokkerellen,bakken

 

 

16:27 Gepost door Dillie in Kokkerellen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: brood, kokkerellen, bakken |  Facebook |

Commentaren

yummie! looks nice!

Gepost door: Jess | 18-02-11

Reageren op dit commentaar

Ziet er lekker uit!! Morgen een "sneetje"! ;p

Gepost door: Steven | 18-02-11

Reageren op dit commentaar

Breng morgen dat broodje maar mee.
Ferm gedaan. :)

Gepost door: nancy | 18-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.