27-02-11

Jessified: Dertig!

"Boehoe... scha-haaaat... ik heb geen zi-hiiin", kloeg ik deze morgen tegen Bert. Ik hoor jullie al denken, een vrouw die geen zin heeft... Maar nee, zotjes, daar ging het niet over. Ik was na een nachtrust van If-a-bear-takes-a-shit-in-the-woods-and-no-one-sees-it-Did-it-really-happen.jpgzo'n 11uur opgestaan om goed te ontbijten, want ik ging dertig kilometer lopen.

Of dat was tenminste het plan. Ik kon na het eten natuurlijk niet meteen gaan lopen want mijn eten moest eerst zakken. Ook enkele andere basisbehoeften kunnen best eerst vervuld worden wanneer je gaat lopen, tenzij je ervan houdt je broek te laten zakken in de vrije natuur.

 

Zo gebeurde het dus dat ik na het ontbijt met een dekentje en mijn laptop in de zetel belandde om wat blogjes te lezen en mijn uitstelgedrag de bovenhand kreeg.

Zou ik wel gaan? Maar waar dan? Gaat die Aktivia wandeling in Mechelen van 25km wel geschikt zijn voor lopers? En ga ik daarna nog 5km aanplakken om toch aan die 30 te komen? Zou ik toch echt niet gewoon thuis blijven onder mijn dekentje?

Na veel gezaag van mijn kant en overtuigingskracht van Bert zijn kant, besloot ik dan toch maar gewoon te vertrekken.

De Aktivia wandeling van 25km van organisatie Opsinjoorke startte aan de Nekker. Ik zou nadien nog een lusje van 5km lopen om aan 30 te komen, 'cause I'm a perfectionist like that. De eerste 5tal kilometers gingen door het centrum van Mechelen. Enerzijds leuk want ik liep door straatjes die ik nog nooit gezien had, anderzijds was de ondergrond niet ideaal: veel kasseitjes en trottoirs.

Nadien vervolgde de tocht door het Mechels Broek; waar ik dan weer uitgleed in de modder en mijn tempo dan ook een stukje omlaag ging. Toch slaagde ik erin te blijven schuiven lopen en ik kreeg hier en daar zelfs applaus van de wandelaars :-) Gelukkig volgde er nadien weer asfalt; maar mijn schoenen wogen elk al een halve kilo zwaarder van de kleverige modder die er niet af te krijgen was.

Het ging verder richting Planckendael, waar we voor de gelegenheid gratis doorheen mochten lopen. Het is zo eens iets anders dan eendjes kijken in het Vrijbroekpark. Ik weet niet wie het raarst keek: de bezoekers of de beesten. Hallo neushoorntje, don't mind me, I'm just a weird runner, running from ... absolutely nothing at all!

Ik kwam rond 13u aan in het domein van squeezy_bar_super.jpgHofstade waar Greet ging meelopen in de duatlon, maar helaas liepen onze parcours elkaar niet voorbij; anders had ik wat kunnen supporteren. Intussen zat ik iets voorbij de helft en maakte ik mijn gemiste lunch ietwat goed door een Squeezy energy bar met colasmaak te eten. Ik had deze nog nooit gegeten en het was wel bizar om een mueslireep te eten die naar cola smaakt, maar eigenlijk was hij niet slecht.

Ik vroeg me ook af waarom die Squeezy heet, en of het dan eigenlijk de bedoeling is dat je daarin knijpt, maar ik vraag me altijd zinloze dingen af als ik urenlang alleen aan het lopen ben. Zo veel tijd alleen met mijzelf is gevaarlijk, zeg ik u.

Ondertussen begonnen mijn benen en onderrug behoorlijk stijf te worden; maar ik had nog een serieus eind te gaan. De modder maakte het er niet makkelijk op en bovendien stond er een stevige wind. Ik ploeterde verder en begon intussen snode plannen met mijzelf te smeden om die laatste extra lus van 5km te laten voor wat-ie was en gewoon in mijn auto te stappen na 25km. Sneaky sneaky.

Ook toen een extra lus van 5km het onderscheid maakte tussen de toer van 20 en die van 25km twijfelde ik even; maar met 20km heb je nog niet eens een halve marathon gelopen, zo flauw wilde ik ook weer niet zijn. Die extra lus was ook weer één en al modder; maar ik maakte wel kennis met een man van 61 die bijna elke week zo'n Aktivia tocht van 20km af lopend aflegt. Op wandelschoenen. Chapeau mijnheer; ik hoop dat ik dat ook nog kan als ik dubbel zo oud ben als nu; al prefereer ik toch loop-schoenen om te lopen :-)

Ik ontdekte ook nog een stukje Mechels groen waar ik bestaan niet vanaf wist, maar dat lag wel knal naast de E19, tot zo ver deze "ongeschonden" natuur.

Na dit stukje woog elke schoen al een kilo modder zwaarder, met als gevolg dat de schoenen buiten moeten slapen vannacht; maar ik zie ze daarom niet minder graag. (Inside joke @ Odile: modderige schoenen zijn ook schoenen :-))

 

muddyshoes.jpg

En toen kwam ik weer uit op de Leuvense vaart, op het moment dat er al meer 25km op mijn Garmin stond. Ik was bovendien no way near mijnen auto. Euh... Did I do something wrong? Ik heb toch mooi de pijltjes gevolgd? Het leek er dus op dat de organisators van de wandeling het niet zo nauw namen met afstanden en dat ze mijn plannetje om stiekem 5km minder te lopen volop aan het dwarsbomen waren.

 

En ja, na mooi verder de pijltjes te volgen kwam na 29,5km mijn auto in zicht en deed ik nog een rondje rond de parking, om toch echt wel die 3 vooraan te zien staan, 'cause I'm a freaky obsessive perfectionist like that. :-)

marathon,lopen,training

de autootjes op die verdacht lege parking moet je er zelf bij bedenken

 

Ongeveer 3,5u later, 4 blaren rijker, en 2300kcal armer:

 

toerke30K.jpg

 

18:31 Gepost door Jess in Sport | Permalink | Commentaren (13) | Tags: marathon, lopen, training |  Facebook |

Commentaren

Herkenbaar, ik loop soms over en weer in de straat van ons huis om 't juiste getal te hebben, ik wil daar zelfs geen 200 meter af. Op 't werk durf ik soms wel een beetje sjoemelen, maar 't moet onder de kilometer zijn ! Hoe dan ook ! You did it girl !

Gepost door: kaat | 27-02-11

Reageren op dit commentaar

yeah ;-)

Gepost door: Jess | 27-02-11

Hier ook zo een freekske met cijfers, daarnet kwam ik 25 meter tekort en Philippe verklaarde mij zot toen ik nog 12.5 meter voorbij onze wagen op de parking liep om aan 24 km te komen :-)
Flink doorgezet op uw training en zo door de modder maakt het alleen maar lastiger...

Gepost door: Spencerwoman | 27-02-11

Reageren op dit commentaar

That's the spirit :-) Respect!!!

Gepost door: Bart | 27-02-11

Reageren op dit commentaar

heel sterk Jess!! En dan nog dapper volhouden tot die 30 rond was, maar dat zou ik ook wel doen hoor (lopers zijn nu eenmaal een beetje zot hé, hihi).

Gepost door: Ruthje | 27-02-11

Reageren op dit commentaar

Mooi mooi :-)
En ge hebt gelijk... modderige schoenen zijn ook schoenen :-)

Gepost door: Dillie | 27-02-11

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan en helemaal alleen? Da's karakter hebben! Volhouden :)

Gepost door: Steven | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

Chique hoor Jess!

Loop jij nog altijd met je Garmin 305 (die rode?) Die van mij doet er tegenwoordig ZO lang over om satellieten te vinden dat ik hem bijna altijd uit frustratie gewoon afzet en zonder loop!

Gepost door: Kato | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

vreemd... nooit last van! ik leg hem thuis wel al op mijn vensterbank op het 2de verdiep voor ik vertrek

Gepost door: Jess | 28-02-11

"Zeer sterk" zegt fiere Bert die het geklaag en gezaag er graag bij neemt als zijn schatje daarna toch haar schoenen aantrekt. Want klagende en zagende mensen zijn ook mensen.

Gepost door: Bert | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

Ja Bert! En mensen die klagende mensen moeten aanhoren zijn ook mensen!

Gepost door: Dillie | 28-02-11

Respect!

Gepost door: Tiny | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

Respect, ik doe het je niet na!!

Gepost door: Ellen | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.