21-03-11

Jessified: Willen we dat zo afspreken?

Beste lezers, sommigen onder jullie kennen mij al lang, sommigen nog maar pas en velen onder jullie kennen mij waarschijnlijk beter dan ik mijzelf ken. Tot welke categorie je ook behoort, ik wil jullie vragen iets heel belangrijks voor mij te doen.

Als ik zo nog eens een keertje op het lumineuze idee kom van mijzelf in te schrijven voor één of andere marathon... Kunnen jullie me dit dan (vriendelijk, of misschien beter redelijk hardhandig) uit mijn hoofd praten?

 

sport, lopen, wedstrijd, marathon

(Bron: http://eatdrinkrun.wordpress.com/2011/01/03/7-tips-for-aspiring-crazy-runners/)

 

Niet dat een marathon lopen niet leuk is. De ambiance in de meeste marathons is geweldig. (In Antwerpen niet, loop a.u.b. nooit de marathon van Antwerpen.) In Eindhoven en in Luxemburg was er een geweldige sfeer. Als je over de finish komt, voel je je superman, of wie deze random kerel in Luxemburg ook moest voorstellen:

 

 

sport, lopen, wedstrijd, marathon

 

Er is ook soms lekker eten aan de finish. En je krijgt een fancy medaille, veel fancier en groter dan die van kleinere wedstrijden. Met een breder lint en al.

 

Maar die trainingen hé. Die lange duurlopen. Ze hebben iets hoor, echt waar. Alles tot 25km verteer ik ook ontzettend goed en fris en daar geniet ik van. Het is wanneer de 30 in zicht komt dat het moeizaam wordt. Ik had gisteren echter zeer goed gezelschap, van Iron Girl en buurvrouw Greet. We hebben weer geen 2 minuten gezwegen en we hebben over de meest uiteenlopende onderwerpen getaterd. Maar die laatste 5km waren er echt te veel aan.

toerke110320.jpg

Ja lezertjes, jullie (vooral diegenen die mij al wat langer kennen) gaan me zien komen. Ik twijfel aan mezelf: wat voor tijd ga ik neerzetten in deze marathon binnen minder dan 3 weken? Het is een groot vraagteken. Maar wat de eindtijd ook gaat zijn, het maakt allemaal niet uit.

Om eerlijk te zijn zit ik al een hele tijd met mijn hoofd volop bij de triatlons. Ik heb ontzettend veel zin om mooie tochtjes te gaan fietsen op zonnige zondagen. Om open water zwemtrainingen te doen in het domein van Hofstade. Om intervalletjes te spurten op de piste en om het "elastieken benen syndroom" tegen te gaan met koppeltrainingen waarbij ik mijn fiets in de kelder zwier en rap van schoenen wissel.

Dat allemaal geeft mij zo veel energie en goesting dat die marathon gewoon een leuke dag gaat worden; een stadsbezoek van Rotterdam, en hopelijk één lange keuvelwedstrijd met de pacers.

Maar de volgende keer dat ik denk over meedoen aan een marathon, brengen jullie mij gauw op andere gedachten, OK? Willen we dat zo afspreken?

18:49 Gepost door Jessica Berden in Sport | Permalink | Commentaren (5) | Tags: sport, lopen, wedstrijd, marathon |  Facebook |

Commentaren

bwa ;-) Ik snap je gevoel wel volledig hoor, die voorbereidingen hingen ook m'n oren uit tegen dat M-dag in de buurt kwam, het is nu eenmaal een zware periode hé.
Ik doe voortaan enkel wat ik zelf echt wil en daar zit marathonlopen nog effe niet terug bij wegens totaal geen goesting om zo'n zware trainingsperiode door te moeten ;-)
Als jij meer zin hebt in triatlon, dan moet je gewoon daar voor gaan joh!!

Gepost door: Ruthje | 21-03-11

Reageren op dit commentaar

Inderdaad niet doen en ga voor de ultra, veel leuker en vol te houden, echt waar!,

Gepost door: Rinus | 22-03-11

Reageren op dit commentaar

Twijfels heb ik ook altijd... Maar dat betekent daarom nog niet dat 't slecht gaat.
Belangrijkste is wel dat je kunt genieten.... Dat je na enkele rustdagen in de laatste week écht zin hebt om eindelijk terug te gaan lopen; een langere afstand. En als je dan aan de start staat, de sfeer opsnuift, meegezogen wordt met de massa,...loopt 't wel los.
Succes nog!

PS. ook ik ben geen favoriet van marathon A'pen

Gepost door: Katrien | 22-03-11

Reageren op dit commentaar

haha, ik maak die afspraak niet met jou ! maar ik versta je om dat ik denk dat ik ook een beetje 'Jesskes mind' ken : de nood aan uitdaging. Dit is niet je eerste, niet je tweede. En zoals je zegt : je hoofd zit bij iets anders. Dus alles samen toch perfect logisch ? Ik denk dat het heel moeilijk is om jezelf (en nu niet alleen Jesske) voor 2 dingen dooreen. Ik denk dat dat voor iedereen geldt. En ja, een ultra zie ik jou ook nog doen ;-) 't is weer wat anders dan !
Succes !

Gepost door: kaat | 23-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik heb er totaal geen ervaring mee. Ik jog eens in de buurt, of in het bos, that's it.
Maar je moet vooral doen wat je zelf het liefste doet!

Gepost door: Ellen | 27-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.