30-03-11

Dilliefied: To run or not to run the Antwerp 10 miles, that’s the question!

Op 17 april staan de Antwerp 10 miles op het programma. What was I thinking? Dat is 16 kilometer AAN 1 STUK lopen

Deze week kreeg in mijn trainingsschemaatje toe.

Op de wishlist van de coach staan naast fietsen en zwemmen, volgende looptrainingen:

  • Maandag: 10km
  • Donderdag: 8km
  • Zaterdag: 9km
  • Zondag: 12km
  • Totaal: 39km!! Roepen

Na mijn knieblessure van vorig jaar sta ik een beetje sceptisch tegenover mijn schema, maar zoals altijd: I like a little challenge :-D

 antwerp 10 miles,over de streep,knieblessure,challenge

Voor niet geïnformeerden: vorige winter liep ik een knieblessure op. De oorzaak is niet duidelijk, maar ik was 2 dagen na elkaar gaan lopen, eerst 8km en dan 13km. Dat deed ik terwijl er sneeuw en ijs lag en ik geef toe dat ik een beetje de clown heb uitgehangen ook (je bent na een tijdje bíjna uitgepraat over eten en dat is het resultaat). Na 10 km van die laatste training voelde ik een serieuze steek in mijn knie, maar we hadden nog 3km voor de boeg tot aan de auto, dus beet ik op mijn tanden. Thuis aangekomen was ik die knie al lang vergeten, maar toen ik een paar uur later door mijn knieën ging om iets op te rapen, dacht ik “JAWADDE”, rolde mijn broekspijp omhoog en daar was ze: de gigantisch opgezwollen knie. Na een bezoekje bij de sportdokter die vaststelde dat mijn knieschijf teveel kon bewegen om normaal te zijn en dacht dat ik mijn meniscus had om zeep geholpen, volgde een MRI scan en het resultaat was: wat gekneusd kraakbeen. Had ik DAARVOOR 3 weken op krukken gelopen???

 

antwerp 10 miles,over de streep,knieblessure,challenge

 

Deze week ga ik dus door, tot mijn knie me het signaal geeft het niet meer aan te kunnen. ALS mijn knie deze week niet overleeft, komen de Antwerp 10 miles in de gevarenzone…

 

To run or not to run the Antwerp 10 miles,

that’s the question!

Beelden: http://www.millan.net/ en http://www.wielertoerist.be/

Commentaren

Ik was een beetje verwonderd dat je coach daar nu pas mee afkwam. Of heb ik het verkeerd voor en stond het al langer op de agenda ? De Ten miles zijn binnen 3,5 weken, het gaat een beetje op en neer daar (de tunnels). Ik twijfel er eerlijk gezegd niet aan of je dat kan, dat kan je zeker : conditie en uithouding genoeg. Maar daarna ? Ik veronderstel dat je het de bedoeling is dat je daarna nog verder loopt en er geen echt lange rustfase voorzien is ? En als je voor triatlon gaat (1/8ste en 1/4) dat moet je 5 - 10 km lopen, geen 16, terwijl van alle sporten lopen het meest belastend is voor je knie.
Ik veronderstel dat je coach wel weet wat hij doet. Ik zou het afschuwelijk vinden mocht je daar een slechte ervaring hebben. Eén slechte is erger dan 5 super-ervaringen.
Anderzijds, als het goed gaat, zal het je zeker een boost geven.
Draag vooral goed zorg voor jezelf ! Ik wil dat je nog veel plezier blijft hebben en huppelen op je voetjes ! (bezorgde kaat maar ook een beetje bange kaat dus misschien is dit voorgaande allemaal dik overdreven). Ik ben zelf ook altijd bang voor zo'n dingen.

Gepost door: kaat | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Hey bezorgde kaat :-) De coach weet pas sidns kort dat ik dat wil meedoen, vandaar pas laat ingepland :-) We zien wel wat het geeft. Ik ga het niet forceren. Als het niet lukt, dan slaag ik deze over en concentreer ik me inderdaad op tria :-))

Gepost door: Dillie | 30-03-11

O maar als JIJ het ziet zitten, dan mag je al mijn voorafgaand geschrijf schrappen ! Ik verdacht je coach van slavenarbeid !

Gepost door: kaat | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Hehe, neenee, je hebt een punt. Ik moet goed naar mijn lichaam luisteren en de juiste beslissingen nemen als ik een bepaald signaal opvang. Dat doe ik soms te weinig :-) Coach Stijn is er gelukkig om ons net te temperen als we een beetje te wild willen doen :-)

Gepost door: Dillie | 30-03-11

he dillie, doe voorzichtig zou ik zeggen, ik wil je zeker nog zien mee doen aan de triathlons he.
amai heel wat kilometers voor de boeg, gelukkig hoef ik er maar 23 te doen in totaal.

groetjes
nancy

Gepost door: nancy | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Jaja, de tol van de leeftijd.. :x

Gepost door: Steven | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Als ik dat zo lees, zou ik het niet doen !! Ik heb het vorig jaar wel gedaan met een knie die eigenlijk niet echt in orde was. Ik heb het toen erger gemaakt .. zoals Kaat zegt, veel tunnels, veel op en neer! Je zal het idd wel kunnen qua conditie, daar twijfel ik niet aan. Ik heb de 10 miles en 20 km van Brussel van mijn lijstje geschrapt. Beter een leuke triathlon doen dan helemaal niks te kunnen doen.

Gepost door: Edith | 30-03-11

Reageren op dit commentaar

Bedankt voor je raad. Ik heb dit jaar nog geen last gehad van de knie. Af en toe wat stijf na een lange afstand, maar verder nog geen vreemde dingen. Ik ga in elk geval dit jaar beter naar mijn lichaam luisteren. Als het niet lukt, dan sla ik de 10 miles over. Jammer, maar het is het inderdaad niet waard je hele seizoen naar de knoppen te helpen. Is jouw knie nog braaf geweest? :-)

Gepost door: Dillie | 31-03-11

De commentaren zijn gesloten.