03-04-11

J&D-ified - The world has gone crackers!!!

Vaak ruikt onze keuken naar een koekjesfabriek. Whatever we plan to do, we always end up baking sweet goods.

Maar vandaag werd alles anders <insert eng geluidje hier>

Ja beste lezers, jullie lezen het goed. Na alle zoete lekkernijen die wij de laatste maanden in onze oven staken  (waarvan nog niet eens 1/10de de blog heeft gehaald) zei Jess vandaag compleet uit het niets: "laat ons eens CRACKERS bakken". Het zweterige looptochtje van deze ochtend zal hier waarschijnlijk wel voor iets tussen zitten. Zouten aanvullen, weten jullie wel?

De grondstoffen van onze fundering voor een nieuwe, zoute, wereld:

  • 25 gram sojameel
  • 65 gram volkoren tarwemeel
  • 55 gram volkoren speltmeel
  • 10 gram droge gist
  • 60 gram pindakaas
  • 10 gram maïsolie
  • 60 gram magere melk
  • handvol pompoenpitten
  • 80 gram scherpe stinkkaas (hihi)
  • snufje zout, peper, Provençaalse kruiden en optioneel wat edelgist (goede bron van vit. B voor de veggies)

De werkwijze:

Rasp de helft van de kaas en meng met alle andere ingrediënten

Picture 072.jpg

Kneed alles tot een bolletje

Picture 081.jpg

Koken voor Dummies: zo ziet een deegbolletje eruit Knipogen

Laat het bolletje 5min rusten

Rol het deeg uit met behulp van een fles wijn (rood, wit, rose, hetgene wat je erna bij de crackers wil drinken ;-))

Picture 085.jpg

Constateer dat je zomaar Engeland gecreëerd hebt

Picture 086.jpg

Divide the world into pieces!! Offeuh... Verdeel het deeg in vierkantjes stukjes (don't be square, people!) op een met bakpapier beklede bakplaat

Picture 088.jpg

Bak de crackers 8 minuten in een oven van 200 graden, hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden

Picture 091.jpg

Rasp de andere helft van de kaas over de crackers

Picture 095.jpg

Zet nog even onder de grill, 1 à 2 minuten tot de kaas gesmolten is. Hou hierbij extra goed in de gaten dat de boel niet zwartblakert.

Picture 094.jpg

Glaasje wijn? Nog even de fles afwassen...

Picture 089.jpg

ENJOY!

Picture 100.jpg

Commentaren

Ik heb hier nog recept voor 'sterk' voer : mueslicake en mueslikoeken. Super na een training ! Interesse ?

Gepost door: kaat | 03-04-11

Reageren op dit commentaar

Uiteraard!! Sturen/posten die handel!

Gepost door: Dillie | 03-04-11

Volgens mij smaakt ALLES als ge honger hebt ;p

Gepost door: Steven | 04-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.