10-04-11

Jessified: Rotterdam Marathon - D-DAY

Ik stond in het startvak van de Rotterdam Marathon. Ik was zenuwachtig maar dat ben ik natuurlijk Marathon_Rotterdam_logo.JPGaltijd. Ik wist dat de 4 uur er niet inzat, dus had ik me bij de pacers van 4u15 aangesloten. Ik kon ze van begin tot einde mooi volgen en hoewel ik een dipje kreeg rond kilometer 35 had ik het toch nog in me om lichtjes te versnellen waardoor ik over de finish kwam in 4:13:15, een dikke minuut sneller dan mijn PR!

Tja, zo had het moeten gaan, een virusje besliste daar anders over. Geen PR maar een DNS dus (did not start).

Eigenlijk waren de eerste tekenen er vorige week zondag al, toen ik misselijk werd tijdens het eten van een patéke en ik een half patéke liet staan. Wablief? Jess, een patéke laten staan? Juist ja, niet normaal.

Maandag op het werk nog steeds misselijk en ook een vage keelpijn. Dinsdag nog meer keelpijn en onnoemelijk veel gesnotter. Dinsdagnacht kwam er ook nog veel gehoest bij en vanaf woensdag hoorde ik niet meer goed met mijn linkeroor. Potdicht. Donderdag was de ergste dag: na het werk kroop ik om 16u30 in de zetel en sliep ik tot 20u. Op vrijdagmorgen hakte ik dan ook de knoop door: een marathon lopen zou er gewoon niet in zitten.

Sommigen spraken over pepmiddeltjes, alles om er toch maar voor te zorgen dat ik die marathon zou kunnen lopen. Nu eerlijk gezegd: ik denk (HOOP!) dat mijn dokter me voor gek zou verklaren als ik zou afkomen: "Dokter, ik ben ziek, kan nauwelijks ademen. Maar ik wil zondag een marathon lopen. Euh... Geef mij eens wat pepmiddelen". Klinkt beetje als doping...

doping.jpg

 

Ziek is ziek, wat mij betreft, en een marathon is hoe dan ook een aanslag op je weerstand. Je moet daar gewoon niet aan beginnen als je je niet 100% voelt. Ook niet als je je die dag zelf miraculeus goed voelt dankzij een sh*tload aan medicijnen. Ik had echt geen zin om nadien weken buiten strijd te zijn en een hoop andere fijne dingen aan mijn neus te zien voorbij gaan. Zoals daar zijn: het weekendje Parijs volgende week, avec mon amour.

Geen marathon voor mij dus, en vandaag voelde ik dat ik het ook echt niet had gekund. Ik weet dus dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Mijn longen zijn mij dankbaar! Ik hoop in ieder geval dat alle anderen een geweldige marathon hebben gehad!

15:22 Gepost door Jessica Berden in Sport | Permalink | Commentaren (10) | Tags: rotterdam marathon, ziek, dns |  Facebook |

Commentaren

Proficiat met uw PR

Gepost door: RonKing | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

lol :-)

Gepost door: Jess | 10-04-11

Dappere beslissing. Kijk vooruit en niet achteruit, daar ben je niks mee.

Gepost door: Sandy | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

Verstandig besluit !! Alleen daarvoor al proficiat.. Goe uitzieken nu, en dan op naar de 1/8 van Retie.. C u there !

Gepost door: Griet | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

Was het vanaf woensdag aan de beterhand, dan was het misschien nog gelukt, maar zoals het verlopen is kan ik ook maar zeggen dat ik dat heel wijs vind. Een week ziek-zijn en op het eind van die week een marathon lopen, ergens klopt het dan inderdaad niet. Je lichaam zal je dankbaar zijn !

Gepost door: kaat | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

Wijze beslissing. Maar daarom hoeft 't marathonvoorjaarsavontuur niet om te zijn. Met je voorbereiding kan je perfect binnen 2 weken starten in Utrecht (25/04). Think about it!

Gepost door: Katrien | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

Zalige intro :-) hehe.
Respect voor je lichaam = goed plan meissie!
x

Gepost door: Dillie | 10-04-11

Reageren op dit commentaar

Een wijze beslissing. Geniet van je weekendje Parijs volgende week enne... in Restaurant Zo hebben wij lekker gegeten, 'k weet wel niet of ze vegetarisch hebben, de specialiteit is sushi.

Gepost door: Spencerwoman | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Wijze beslissing .. maar het zal niet leuk geweest zijn. Was dit nu echt je laatste of heb je je bedacht ??

Gepost door: Edith | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

je slaagt de nagel op z'n kop Jessica!! Het is idd keihard balen, maar je gezondheid is echt wel belangrijker dan een marathon! Laat je lijf maar effe volop deugd hebben van deze rustperiode, geniet van Parijs en dan lekker trainen voor een nieuw doel!!

Gepost door: Ruthje | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.