11-04-11

J&D-ified: Sauna Jona - getest en begluurd

Vandaag wilden Jess en Dillie eens een dagje ontspannen en ja... weeral zweten eigenlijk... maar dan op een andere manier :-) Oorspronkelijk was het dagje sauna gepland om de spieren wat los te werken na het marathon avontuur van Jess, maar omdat er enkel een hoestmarathon werd gehouden... tja... hadden we geen excuus, buiten een welverdiende relax-break.

The place to be tested: Sauna Jona

jona logo.gif

Waarom? Omdat we een Groupon bon gekocht hadden en we eens goed wilden lachen :-)

Voorbereid op een op z'n minst "interessant" avontuur (zie margi website en dito logo)... werden onze verwachtingen meer dan ingelost :-D

De eerste fase van ons onderzoek bestond uit een ontbijt"buffet". Mmmm, dan denk je aan: lekker donker brood met stukken nootjes in, echte hoeveboter, een ruim assortiment aan beleg, spiegeleitje, vers geperst fruitsap en een van op afstand heerlijk geurend koffietje/theetje. En dat allemaal in je badjas, heerlijk! Maar dat draaide even anders uit: een pistolet of krentenbrood, aldi-fruitsap, iets wat ooit beleg was geweest, frituursauzen en een "homp" roerei. Tafels zelf af te ruimen a.u.b. Not so yummie!

Voorlopige score: 2/10 (de Lipton thee was ok)

jona2.jpg

Na de ietwat moeizame start, zochten we de tuin op om ons in een ligstoel in de zon te ploffen en de witter blijvende delen ook een kleurtje te gunnen. Op de slecht geschoren pelouse en sigarettenpeuken na, hadden we toch een zonnig plekje weten te bemachtigen. Dankzij de zon steeg de score met 1 puntje (ookal had Sauna Jona hier eigenlijk weinig mee te maken).

Voorlopige score: 3/10

Nu zijn wij redelijk fervente saunagangers en ondanks wat sommigen hierover denken, is dit normaal gezien géén oord van verderf voor gluurders en "swingers". Na vandaag hebben we hier zelf wat twijfels over gekregen. Als je als sauna-maagd hier ontgroend wordt, is de kans klein dat je ooit nog terug op je gemak in een sauna rondloopt: hier loopt men niet met de ogen in de badjaszak. We waren zelfs getuige van één man met een "technisch probleempje", enkel een zeer koude douche kon voor deze heer nog baten. UKKIE!

Voorlopige score: -1/10

jona1.jpg

 Neem dan ook in acht:

  • gaten in het golfplastieken dak
  • plantenbakken vol sigarettenpeuken
  • een afzuigsysteem dat bedekt was met een stoflaag van enkele decennia
  • een mikmak van kleuren en stijlen (zie boven)
  • onverschillig personeel met vlekken op hun T-shirt
  • de "pak-uw-bestek-zelf"-policy bij het bestellen van eten

Waren wel in orde:

  • de sauna's zelf: veel keuze, proper en niet overbevolkt
  • zwembaden en jacuzzi's waren ok
  • er waren zeer veel douches (om die venten af te koelen hé ;-)
  • de prijs van de spaghetti bolognese (5 euro - over smaak valt echter niet te twisten)

Uiteindelijke score: 2/10

Ons advies: doe de boel een week toe, haal de verfkwast boven, laat Mr. Propre erop los en schakel méér (glimlachend!!!) personeel in om op te ruimen en gluurders buiten te gooien.

(Pijnlijk detail: sommige items van het interieur die wij als ouwbollig bestempelen (zoals een bonte mozaïek) blijken reeds het resultaat te zijn van een recente vernieuwingspoging... Op de website zijn de voor-foto's te vinden, welke in onze ogen eerlijk gezegd beter zijn)

Disclaimer: dit zijn enkel onze (objectieve) bevindingen, maar voel u vrij zelf op onderzoek uit te gaan :-) Bron foto's: website van Sauna Jona zelf.

20:26 Gepost door Jessica Berden in Ontspanning | Permalink | Commentaren (82) | Tags: ontspanning?, sauna jona, lachen geblazen |  Facebook |

Commentaren

haha, zalig verslagje, alhoewel het bezoekje me niet zo zalig leek :-) Wij testen binnenkort eens een nieuwe privésauna uit, hier vlakbij. Hopelijk niet zo margi als die sauna Jona :-)

Gepost door: Ruthje | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

deju hebben hier net zo een groupon bon liggen en wilde deze graag morgen gebruiken! dat beloofd.
nu ja ik ga proberen te genieten van de sauna's en met mijn ogen toe merk ik al de rest niet!

Gepost door: leentje | 31-05-11

Beste dikkenekken altegaar ! Wij genoten om de 14 dagen van ons uitstapje naar Jona. We hebben er fantastische momenten beleefd, we zijn nooit gevallen, niet vergiftigd of besmet en dit alles voor 10 euro met ontbijt erbij. Moeten nu uitwijken naar zo'n "zen" sauna, vreselijk ongezellig en vol bekakte mensen en je wordt constant achterna gezeten door onvriendelijk personeel dat de ganse dag regeltjes afdreunt...leuk is anders. En de sauna's zijn nog niet half zo goed, om maar te zwijgen van de opgietsessies. Het kost er wel 3 dubbel zoveel; onze keuze is vlug gemaakt...denken met héél véél heimwee terug aan JONA. En néé, wij zijn géén marginalen !!!

Gepost door: De 4 vriendinnen | 25-11-11

Ik zit hier te gieren van het lachen... Keigrappig verslag, volgende keer beter. Sauna Jona is niet in onze streek... misschien maar best ook;-)

Gepost door: Spencerwoman | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Dat ziet er daar precies toch geen aanrader uit. Het verslag is blijkbaar stukken beter dan de saunabeurt ;-)

Gepost door: herman | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

'technisch probleempje'? Ik ben niet mee. ;-)

Gepost door: Homer | 11-04-11

Reageren op dit commentaar

Het heeft iets met omgekeerde zwaartekracht te maken :-)

Gepost door: Dillie | 11-04-11

Miljaarde zeg! Aan het logo alleen al te zien (ik wil zelf niet naar die site gaan :p) krijgen ze me daar niet binnen :p
Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen zijn dan toch beter :p

Gepost door: Wendy | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

*lol* binnenkort filmpjes van jullie op i'net! 't Ziet eruit als een veredelde frituur :)

Gepost door: Steven | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

nog een geluk dat je niet met zere spieren van de marathon daar naartoe ging :-S zou echt "NOT' relaxing geweest zijn als het nu al zo erg was! wel leuk om te lezen en ben heel blij dat ik niet als enige van die dingen tegen kom :-)

Gepost door: gwen | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

relaxed naar binnen , stijf naar buiten ?

Gepost door: Tom R | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

Da's pas een avontuur zeg.
Wat een geluk dat er zoveel supergoeie sauna's op de wereld zijn!
Molenhoeve in Broechem/Ranst heeft werkelijk alles wat jij bij Jona hebt gemist. Ik heb er nog niet één technisch probleempje ontdekt....

Gepost door: Nadine | 12-04-11

Reageren op dit commentaar

1 keer ben ik er geweest... en daar blijft het ook bij!

Gepost door: Ellen | 25-04-11

Reageren op dit commentaar

Mislukte humor en interessant willen uitpakken,,meer is je verslag niet!!
Je raakt niet eens de kern van de zaak!
je bent ijdel en verwend:Aldisapjes zijn te min voor deze klassemensen!!!Ga naar een luxerestaurant eten als je te lui bent om zelf bestek te nemen.
En jullie vinden jezelf ook wel heel bijzonder als je vermeld aangekeken te worden,ja wat!!!

Gepost door: Lut | 11-05-11

Reageren op dit commentaar

Noot van de redactie: Wat is de kern van de zaak volgens u? :-) Voor ons was dat: de evaluatie van wat een relaxerende dag had moeten zijn. Welkom in de wereld der blogs, daarop vertellen mensen namelijk wat zij hebben ervaren en willen delen met de lezers. Lekker subjectief en doodeerlijk. We zijn overigens niet over alles negatief geweest. Jammer dat u daar naast kijkt en het nodig vindt te schelden. Humor, ofwel heb je't, ofwel is't ver zoek. Cheer up, Lut!

Gepost door: Dillie | 14-05-11

Inderdaad zelfde ervaring gehad! Ik ben ronduit ontevreden over Sauna Jona. Een marginale sauna. Vuil, vies, ongezellig, frituurgeur tot in het zwembad en jacuzzi. Kortom een sauna om zo snel mogelijk uit weg te vluchten!!!

Gepost door: lucia | 14-06-11

Reageren op dit commentaar

Ik ging vroeger regelmatig naar sauna Jona om 1 reden: spotgoedkoop. Als je met 2 gaat kan je telkens een "kennismakingsbon" afdrukken op de website waardoor er iemand gratis binnen mag. 8 euro per persoon voor een ganse dag sauna/zwembad. Meer moest dat toen voor mij niet zijn.
De laatste keer dat ik geweest ben hebben we een gebruikt maandverband gevonden in 1 van de lockers. We hebben een ander kastje gevraagd, dit ook gekregen. Toen we na ons bezoek (enkele uren later) nog eens in het andere kastje keken lag het verband en nog steeds...
Toen heb ik Sauna Hezemeer ontdekt, wel een pakje duurder maar toch 10 000% beter als Jona.
Conclusie, Jona is goed als je ff wil zweten, zwemmen of brubbelen maar meer ook niet.

Gepost door: Niels | 04-07-11

Reageren op dit commentaar

je vergeet in je verslag idd. iets cruciaal te vermelden, ik ga 2x per maand naar Jona waarom... 10 beurtenkaart voor 70€ reken maar uit he... ok het eten is vergelijkbaar met een afhaalsnackbar maar ik ga niet naar de sauna om lekker te eten, de esentie van sauna is voor mij zweten, afkoelen en rusten. een hapje en een drankje is natuurlijk nodig om de dag door te komen. Ik vind hezemeer ook stukken beter dan jona daar is geen twijfel over maar een dagje hezemeer kost mij als vlug 70€, een dagje jona 18€...., ze doen daar ook niet moeilijk als je zelf een fles water bij hebt, de rest neem ik er wel bij... als man is dat natuurlijk gemakkelijker dan als vrouw he...

Gepost door: dirk | 12-10-11

Reageren op dit commentaar

mensen die klagen over de sauna jona zouden naar een sauna als hezenmeer moeten gaan dat is schoon maar je moet er stil zijn en heel veel betalen. in sauna jona is een toffe sfeer tussen de klanten en mij (ik ben er 1 van de goede opgieters). de sauna is niet 100% maar het is er gezellig en goedkoop. voor mij is sauna jona de beste van het land. mensen die klachten hebben over gluurders mogen dat melden aan de toog of aan een opgieter dus daar kan niets over worden gezegd!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: ben | 14-10-11

Reageren op dit commentaar

aan al de gene die slechte comentaar hebben over sauna jona ga dan naar een andere sauna. sauna jona is echt supper de sfeer is er geweldig. iedereen is vriendelijk tegen iedereen. personeel en baas zijn enorm goeie mensen en de opgieters niet vergeten. dit onder vind ik aan mijn bezoek in sauna jona. het is voor mij een hele aangename dag daar voledig ontspannen zou sauna jona niet meer kunne missen deze sauna is voor mij de beste sauna die er is

Gepost door: nouch | 19-10-11

Reageren op dit commentaar

Nooit gedacht dat deze post voor zoveel ophef zou zorgen :-) Dit is ONZE mening en een mening hebben mag nog altijd ongestraft dacht ik. Grappig hoe snel mensen gepikeerd zijn. Iedereen heeft nu eenmaal andere standaarden, smaak en voorkeuren. Leer ermee leven of stop met blogs te lezen ;-)

Gepost door: Dillie | 20-10-11

Reageren op dit commentaar

Grappig dat al de mensen die commentaar leveren op jullie stukje, of Sauna Jona verdedigen zoveel fouten schrijven.
Dit doet mij denken aan het forum van hln.be
Bedankt voor de tip om niet naar de Jona te gaan.

P.S. dat technisch probleempje, daar kunnen mannen natuurlijk niets aan doen...

Gepost door: Hasselaar | 20-10-11

Reageren op dit commentaar

Wel Hasselaar, dat was exact wat ik vandaag tegen Dillie zei. De "voorstanders" van deze sauna schrijven allemaal met zeer veel fouten (en hebben ook de meest originele e-mailadressen genre "x_treme_boy@hotmail.com" ;-) ;-)

Gepost door: Jess | 20-10-11

Ik lig dubbel :-) Dees is hilarisch aan't worden :-)

Gepost door: Dillie | 21-10-11

Het moest er van komen. Sauna jona is gesloten. Overtredingen op milieu, bouwovertredeingen, voedselinspectie, hygiëne, brandveiligheid, arbeidsinspectie enz. De uitbater heeft het verdict niet afgewacht en besloten om zelf te sluiten "wegens aanpassingswerken opgelegd door de brandweer".
Had hij 2 dagen langer gewacht, dan zou de overheid de instelling gesloten hebben.
Spijtig voor honderden klanten die zich ondanks de minpunten toch regelmatig een saunadagje konden veroorloven aan een uiterst democratisch tarief.

Gepost door: wout | 23-10-11

Reageren op dit commentaar

Jammer genoeg is het nu gesloten. Nu zit een groot deel van die klanten bij Elzenhof. Met het gevolg dat daar nu geen rust meer is. De jona klanten zijn vooral onbeschoft, arrogant tot en met. De vaste klanten van elzenhof zitten nu al te smeken dat de jona maar snel terug open is, zodat de rust terug kan keren.
Vooral het verstoren van de opgietsessies daar zijn ze goed in. Met het gevolg dat de vaste elzenhof klanten wegblijven bij de opgietsessies.

Gepost door: Thomas | 31-10-11

Reageren op dit commentaar

Thomas, dat is een zeer spijtige zaak. Ze kunnen inderdaad best terug opengaan, maar dan wel de wet respecteren...

Gepost door: Jess | 01-11-11

bedankt voor de tip, ik wist niet waar die joviale klanten van Jona nu naar toe gingen, van Elzenhof had ik nog nooit gehoord nu weet ik waar ik moet zijn.... de vaste klanten kunnen dus best uitwijken naar hezemeer of zo...

Gepost door: Paul | 01-11-11

Reageren op dit commentaar

Wel wel, wij hebben ons al een kriek gelachen met hetgeen we hier allemaal lezen over onze geliefde sauna Jona. Wij
zijn zeker en vast geen "marginalen" en gingen voorheen veel naar andere "chiquere" sauna's zoals o.a. Hezemeer. Sinds wij de Jona via Groupon toevallig ontdekten gaan wij nergens anders meer naartoe. Prijs/kwaliteit zoveel is duidelijk. En daar vindt ge tenminste nog een leuke ontspannen sfeer ipv al die "droogstoppels/asocialen in de chique sauna's. Daar hebben ze precies allemaal hun tong verloren.
Wij hopen ten zeerste dat de Jona snel terug opengaat, maar toch bedankt voor de "tip" over het Elzenhof. Alleen daar voorlopig heen zou ik zeggen, beste Jona-gangers haha !
We love the Jona.
Alain en Marleen

Gepost door: Alain | 18-11-11

wou vandaag naar Elzenhof gaan maar moest onverwachts overwerken, ben dan maar wat dichterbij naar de sauna geweest, sporthotel Bruurs. ik kan maar 1 ding zeggen... ik hoop dat Jona snel terug open gaat..

Gepost door: Danny | 19-11-11

Ik ging meer dan 20 jaar naar saunacenter Jona. In al die tijd nooit een man met een 'probleem' gezien, nooit vergiftigd geweest of maandverband gevonden in een kleerkastje. Marginale mensen ? Sorry hoor, gewone mensen heb ik daar veel ontmoet, mensen die zich niet te goed voelen om een babbeltje te doen en vriendelijk goeiedag te zeggen. Ik heb Hezemeer bezocht, mooi complex, bekakte mensen, koude sfeer en peperduur. Een dagje Hezemeer kost al snel 60 euro per persoon. Ik ben bij Yolande Buekers geweest in Wellen, overbevolkt en zwemmen kan je er niet, vriendelijk zijn ze er evenmin als je geen gebruik maakt van hun aanbod aan massages en andere beautybehandelingen. Thermae2000 in Valkenburg, meermaals bezocht, heel erg goed, 30 euro inkom. Ik ben een alleenstaande invalide vrouw en kan me al die dure sauna's niet veroorloven. Toch doet sauna mijn gezondheid heel veel deugd. Bij Jona ging ik samen met een vriendin, goedkoop en ontbijt inbegrepen. Ik heb thuis ook geen dienster die mijn ontbijt brengt en afruimt. Kom allemaal eens uit jullie ivoren toren en zet jullie terug tussen de gewone mensen !!!! Er is bij Jona de laatste jaren veel werk gebeurd, maar het kost tijd en geld om het ganse center te vernieuwen. Vind je jezelf te goed voor die sauna, ga dan elders. Vind je jezelf beter omdat je misschien foutloos kan schrijven of omdat je een émailadres hebt dat beter klinkt, zielig !!!! Maar één ding mag je onthouden, jullie zouden beter respect hebben voor mensen die het minder goed hebben. Ik zou de dag eens willen meemaken dat het jullie slechter vergaat en dan jullie reactie eens zien als ze jullie marginalen noemen !!!

Gepost door: Carina | 14-03-12

@Jess,

Inderdaad de wet moet men respecteren in het belang voor alle klanten. Net heb ik vernomen (sms) dat een van de elzenhof opgieters geen sessies meer wil houden zolang die jona klanten daar rondlopen. Jammer want nu kan ikzelf naar een andere sauna op zoek.

Gepost door: Thomas | 01-11-11

Reageren op dit commentaar

Thomas, Hezemeer zal de place to be zijn, de Jona klantjes zijn daar toch te gierig voor ;)

Gepost door: jess | 01-11-11

Al heel veel jaren ga ik naar de sauna en ik ga hiervoor zowel naar 't Minneraal, Hezemeer als Jona. Het is een feit dat Jona opvallend minder netjes is en ook zowel het eten als de bediening ronduit een ramp zijn en hierdoor ben ik zelf daar lange tijd weggebleven. Het laatste jaar heeft jona toch al heel wat vernieuwd en was de netheid toch iets verbeterd. Maar op prijs, gezelligheid en kontakt onder saunagangers scoort jauna heel hoog. Jona is voor mij perfect als je een paar uurtjes tussendoor wilt gaan opwarmen en vrienden maken, Hezemeer en 't Minneraal meer voor een dagje annoniem relaxen. De laatste weken ondekte ik "La Nostra Vita" in Molenstede, wel kleinschaliger, heel heel mooi en verzorgd, prachtige tuin, lekker eten en toch nog redelijk bij prijs. Daar ga je mij ( sorry ons want ik ga meestal met mijn vrouwtje of vrienden) nog meer zien. Maar als Jona terug open gaat dan ga ik er terug regelmatig naartoe als is het maar voor het kontakt met de ander saunaliefhebbers. Groetjes Bernard

Gepost door: Bernard | 02-11-11

Reageren op dit commentaar

:) ik reageer eigenlijk nooit op blogs, maar dit is wel leuk!
Jona, tis wat he ;) maar idd lekker goedkoop en als je niet te flauw bent aangelegd (onder het moto: van te beschermd leven worden we ni sterker) dan is het wel leuk om er snel even heen te gaan. Hezemeer en al de nieuwe thermen zoals londerzeel enz... zijn leuk als je een lekker luxe dagje wil (ik zou nooit een bon verspillen aan een al zo goedkoop jona-dagje, dus begrijp dan zeker de kritiek).

Over Elzenhof... ik woon op 5 minuutjes, dus daar vind je me ook al eens, ook goedkoop, maar zelfs toen Jona open was vond ik het daar net helzelfde als in jona, schunnige opmerkingen en een ruzie tijdens een opgiet deden me zelfs harder schrikken dan ik ooit in Jona gedaan heb.

Nu tijd voor reclame: La nostra vita in Molenstede is idd geweldig (daarom reageer ik vooral) heel lekker eten vind ik het daar en echt verzorgd, rustig, wel geld waard :) en als vrouw voel je je er zeker veiliger. Ook de opgieten daar vind ik zeker aangenaam!

en nu maar hopen dat ik mooi nederlands heb geschreven ;) hihi

Gepost door: Barbara | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

We zijn anders wel thuisgekomen van een koude douche in La Nostra Vita. Met onze kinderen van 12-9-6 gaan we regelmatig naar de sauna. Ze weten dat ze zich rustig moeten houden en andere mensen niet storen. Ze nemen ook een boek of gezelschapsspel mee zodat ze rustig kunnen zijn. Na ongeveer in uurtje in het zwembad (terwijl wij een oogje in het zeil hielden vanuit de whirlpool), kwam de moeder van de eigenaars een gigantische preek geven aan de kinderen. Ze moesten enkel op de padjes stappen en niet op de stukjes gras. Ze mochten niet in het zwembad springen en ook niet rechtstreeks van de douche naar de whirlpool zonder het trapje te gebruiken. Er waren GEEN klanten in het zwembad, niet in de whirlpool en ook niet in de tuin! (het was een maandag en erg rustig in het complex). Ze konden in pricipe de andere gasten NIET storen. We hadden sterk het gevoel dat 'normaal' kindergedrag hier niet welkom was. Jammer! We hadden nog van een leuk saunadagje kunnen genieten als ze ons, op een klantvriendelijke manier, had ingelicht over het voor hun hinderlijk gedrag zodat we er als ouders iets aan hadden kunnen doen. Nu waren de kinderen erg geschrokken en hadden het gevoel dat ze 'stout' waren.

Gepost door: Anja | 16-07-12

Als ik iets hilarisch vind in bovenstaande blogs, dan zijn het wel de replieken van een aantal tegenstanders om zich zo ver te verlagen dat zij de voorstanders willen klasseren als dom en ongeletterd. Nu voor mij geen probleem dat jullie zeker niet meer terug willen naar Jona, het was er de afgelopen jaren toch wel wat te druk geworden. Dus een beetje minder mag wel. En als we het dan toch over netheid hebben, toen we laatst in Hezemeer een dagje gingen relaxen was ik echt vies van het wisselbad. Je kon er de slijmen in het bad zien drijven. Dus enerzijds waarschijnlijk niet voldoende filtering, en anderzijds durf ik te stellen dat de rijkere lui er niet noodzakelijk ook meer hygiëne op na houden. Wat me ook opvalt is dat de zogenaamde 'redactie' wel wat moeite heeft met reacties die niet passen in hun kraampje. Want inderdaad dit is een blog, en je moet kunnen openstaan voor elke mening.

Gepost door: Bert | 17-11-11

Reageren op dit commentaar

Bert,
Iedereen is vrij om zijn mening hier te uiten. Daarom verwijderen wij ook geen enkele comment. Wij vinden het in tegendeel hilarisch om te lezen en zijn blij dat onze post zoveel mensen gezellig aan het kletsen zet. Keep on entertaining us :-D

Gepost door: Dillie | 19-11-11

Volledig met je eens Bert,

Dat mensen andere mensen willen marginaliseren is zo zielig.
Ikzelf kwam 2 x per maand jona. De gemoedelijkheid, en vooral de opgietsessies heel leuk, niks op aan te merken.
Maar op alles is iets aan te merken, mijn kleurenpallet van mijn woning binnenin is ook anders. Maar mensen toch relativeren, respecteren, en ja vooral eens goed in de spiegel kijken.
Ik kan me de luxueuse sauna's veroorloven, maar het is zo leuk mens tussen DE mensen te zijn.

Jona ga gauw weer open.

Gepost door: Johny | 04-12-11

Volledig met je eens Bert,

Dat mensen andere mensen willen marginaliseren is zo zielig.
Ikzelf kwam 2 x per maand jona. De gemoedelijkheid, en vooral de opgietsessies heel leuk, niks op aan te merken.
Maar op alles is iets aan te merken, mijn kleurenpallet van mijn woning binnenin is ook anders. Maar mensen toch relativeren, respecteren, en ja vooral eens goed in de spiegel kijken.
Ik kan me de luxueuse sauna's veroorloven, maar het is zo leuk mens tussen DE mensen te zijn.

Jona ga gauw weer open.

Gepost door: Johny | 04-12-11

Ach ik ben ook een tijdje weggebleven in de jona sauna,het was er echt niet meer proper. Maar sinds de vernieuwingen ga ik terug. hopelijk oderhouden ze het in de toekomst zoals het hoort.
Woon vlakbij elzenhof ,ga er niet heen, te klein,geen afkoeling mogelijk in een verwarmd dampend overdekt zwembad.
Heb daar ooit eens iemand haar teennagels zien bijknippen op een ligstoel.Overal zie je wel wat !!

Gepost door: marc | 27-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik zou toch ook graag willen reageren op deze test en de commentaren.
Mijn vriend en ik waren iedere week te vinden in de Jona, dit omdat er in deze sauna zo goed als geen bekakte mensen komen, diegene die er dan wel komen is dan maar voor maximum 1 uur, zowel voor de aangename familiale sfeer, gemoedelijkheid, vriendelijkheid en qua prijs/kwaliteit is het hier voor de gewone mens betaalbaar en haalbaar om dit wekelijks te doen. Wij moeten door de sluiting van de Jona uitkijken naar alternatieven hiervoor. Hier, Hezemeer - Aquarein, betaal je meer dan het dubbele van de Jona en wat voor een omhooggevallen mensen die je hier vind, lees bekakte mensen met hun bekakte kinderen zo erg dat ik me schaam in hun plaats.
Dus geef ons maar de Jona terug zodat wij weer volop kunnen genieten en ontspannen met de goede groep mensen die hier wekelijks te vinden zijn op eender welke dag van de week.
Door de sluiting vergeten jullie wel dat er mensen op straat staan zowel klanten als personeel van de Jona zelf, want voor het personeel niets anders dan lof voor hun vriendelijkheid en bekwaamheid naar de klanten toe. Voor de opgoeters van de Jona ook een dikke proficiat, jullie doen dit belangeloos en de opgieten zijn altijd goed en de geuren ruik je tenminste, wat je van het Hezemeer niet kan zeggen amper 4 lepeltjes water met geur en dan ruik je het niet wat het is.
Conclusie : Jona weer openen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gepost door: Nadia | 03-12-11

Reageren op dit commentaar

jongens toch wat een commentaren hier.. ik ben zowat in elke sauna in Belgie geweest alsook enkele in Nederland en Duitsland, de laatste 2j was ik ook een regelmatige klant in Jona, ik kan genieten van een dagje sauna in een complex ala hezemeer maar dan wel in gezelschap, als je in dergelijke zaken als man alleen bent dan wordt je door de meeste klanten daar vies aangekeken en sociaal contact kan je wel vergeten. Bij Jona was dat dus niet, de klanten zijn daar wel joviaal en je hebt er al vlug iemand die een praatje met je maakt en dan de prijs he..in kan het me niet permiteren om elke week tussen de 50 en de 80€ te spenderen maar in Jona was ik amper 20€ kwijt voor een ganse dag, het eten is er idd. niet met verse groenten en ook niet zo uitgebreid maar ik ga niet naar de sauna om lekker te eten, daar zijn andere gelegenheden voor. Afgelopen zaterdag voor de eerste kker naar Elzenhof geweest is vergelijkbaar met Jona alleen de infrastructuur is eerder stresserend ipv rustgevens, gelukkig heb ik terug enkele Jona klanten gevonden waar ik een gezellig praatje mee gemaakt heb en dat heeft de dag toch weer goed gemaakt. Verder hoor je ook nog dat in Jona gelegenheidskoppeltjes samen kwamen...denken jullie nu echt dat dat nergens anders gebeurd...ik heb in Dilbeek zelfs van een opgieter gehoord dat hij de week voor ik er was 4 koppels betrapt had die in een afgelegen hoekje in de tuin met een heuse orgie bezig waren..dat heb ik in Jona nooit gezien hoor..ik heb wel mensen verdacht dicht bij elkaar zien zitten in het brubbelbad maar stoort dat? zolang het niet open en bloot is mij in ieder geval niet, bij mag er altijd een vrouw heel dicht bij mij komen zitten..heb ik veel liever dan een zure blik.

Gepost door: Dirk | 04-12-11

Reageren op dit commentaar

IK VIND HET ZEER JAMMER DAT DE SAUNA GESLOTEN IS, IK BEZOCHT DEZE ELKE WEEK VOOR EEN PAAR UURTJE..ZOALS DE MEESTE ZEGGEN WAS HET GEZELLIG, NIET DUUR EN VOOR MIJ GENIETEN VAN DE SAUNA S EN ZEKER DE OPGIETSESSIES.
NU GA IK NERGENS NAAR TOE GEDEELTELIJK TIJD MAAR OOK NAAR EEN ANDERE SAUNA GA JE NIET VOOR 2 A 3 UUR MAAR MAAK JE ER EEN DAG VAN EN DAAR HEB IK NU EENMAAL GEEN TIJD VOOR.
HET PERSONEEL WAS ZEER VRIENDELIJK, GEMOEDELIJK, EN DEED HET MET VEEL PASSIE, DANK U PERSONEEL..
ACH AL DAT GEZEVER VAN IEMAND MET EEN STIJVE OF ZO, IK HEB HET IN DE 10 JAAR DAT IK KOM NOG NOOIT GEZIEN. DE ENE IS WAT LANGER DAN DE ANDERE MAAR VERDER NIETS..
BETREFD MARGINAAL VOLK, BEN IK HET NIET MEE EENS. DE MEESTE WERKEN HARD IN DE VROEGE OF DE LATE DOEN HEBBEN PLEZIER ALS ZE BIJ JONA ZICH KUNNEN ONTSPANNEN.. IK KOM MET VELE MENSEN IN AANRAKING OP ELK NIVEAU MAAR IK HEB HET LIEFSTE MET DEZE MENSEN TE DOEN.. EERLIJK, PUUR EN VRIENDELIJK...BELACHELIJK OM ANDERE MENSEN TE BEKRITICEREN...
BIJ ANDERE SAUNA S ZIE JE OOK WAT JE WILT ZIEN, HEB IN CONCURENDE SAUNA KOPPELS OOK VREEMDE POSITIES GEZIEN EN DAT WEL REGIO BRASSCHAAT; DAT ZIJN TOCH SJIEKE MENSEN NIETWAAR..
IK HOOP DAT JONA SNEL OPENGAAT, EN JONAKLANTEN LAAT JONA NIET VALLEN WE HEBBEN ER JAREN PLEZIER GEHAD EN VELE VRIENDEN, BEKENDEN GEMAAKT..

Gepost door: ERIC | 10-12-11

Reageren op dit commentaar

Live and let live!
Ga naar een sauna waar je je goed voelt!
Mensen uitschelden voor marginalen zegt veel over jezelf.
Iedere vogel zingt zoals hij gebekt is.
Verdaagzaamheid is een mooie deugd.
Sauna Jona is niet de chiqueste, wel de gezelligste en goedkoopste.

Gepost door: jan | 30-12-11

Reageren op dit commentaar

Volgens laatste nieuws zou Jona terug open gaan eind juni - begin juli 2012.
EN....van ons mag het zeker eerder!
Gezellig, goedkoop, proper en ja hoor.....ook het eten is best lekker. Geloven jullie nu echt dat in de sjiekere zaken géén aldi/lidl producten gebruikt worden?Laat mij niet lachen !!!!
Ps: met spreekt in de inleiding van aldi-fruitsap. Zolang mijn weten staat daar een grote appelsienpersmachine, waardoor ik mij sterk de vraag stel of men wel degelijk een bezoek heeft gebracht aan jona alvorens een verslag er van te maken.
Toegegeven.....er moeten nog wat aanpassingswerken gebeuren, hier en daar mag het plastic dak vervangen worden en een rooster ontstoft......maar buiten dit is er weinig aan te merken.
Ook vlot sociaal contact met alle mensen, zowel jong als oud (wij zijn zelf 40'gers).
Trouwens, je leest in vele reacties dat de meeste mensen smachten naar jona. RAAR hé, als het daar toch zo slecht was volgens enkelingen ??
In ieder geval sluiten wij ons graag aan met de vele positieve reacties van velen hier en wij zijn zeker terug van de partij als jona heropent !

Gepost door: Kevin | 27-01-12

Reageren op dit commentaar

Hoi Kevin,
Hou me op de hoogte AUB, dat nieuws had ik nog niet gehoord.
Ik ben ondertussen wat op de dwaal qua sauna, ik ben al op verschillende plaatsen geweest en dat heeft me al redelijk wa geld gekost.
Ik heb nu via groupon 2x een 5 beurtenkaart gekocht voor 39€ , 1 van mirage in Schelle en 1 van Gidwi in Grobbendonk.
In de Mirage ben ik al 1x geweest, het is daar niet slecht in verhouding tot de inkomprijs die ik nu via die kaart betaal maar
Als ik daar de normale inkom moest betalen dan is het veel te duur voor wat het is.
Naar sfeer toe gaat er voor mij nog altijd niks boven de Jona, ik geef ook toe dat het qua afwerking wat amateuristisch is,
dat het wa rommelig over komt en dat de keuken beperkt is maar als ik uitgebreid wil eten dan ga ik naar een restaurant en nie naar de sauna… en ik heb in Jona nog nooit met honger verlaten zonder dat ik daar diep voor in de portemonnee moest grijpen… dat kan ik van de andere sauna’s niet zeggen…

Gepost door: Danny | 27-01-12

Beste Kevin, ik hoop dat je gelijk krijgt, het zou supper zijn.
Mijn vrouw en ik hebben de saunawereld leren kennen via Jona,we hebben er heel wat gezellige uren en dagen doorgebracht. De ongedwonge sfeer en de gezelligheid was eigen aan Jona. Nooit hoorde ik opmerkingen of kritiek over andere saunagebruikers, het personeel was altijd vriendelijk en een vlekje op een t-shirt, als je werkt kan je je vuil maken weet je.Wij hebben in de laatste jaren ook andere sauna's bezocht maar nooit de gezellige sfeer van Jona terug gevonden.Ik lees hier boven dat er mensen zijn die een sauna bezoek koppellen aan schijnbaar totale stilte, als dat de enige manier is om tot rust te komen zou ik deze mensen een kerkbezoek van een paar uur aanraden, kunnen ze gelijk eens nadenken over wat ze van andere mensen denken en zeggen wel zo mooi is. Mijn vrouw,mijn dochters en ik hopen dat we snel weer kunnen genieten van een gezellige saunabeurt in JONA, VERDORIE.

Gepost door: Joseph | 11-02-12

Reageren op dit commentaar

Ik ben hier nu terechtgekomen omdat ik op zoek was voor een verklaring voor de stilte rond Jona.
Ik heb al heel veel sauna's bezocht en dus ook Jona. Ik ben er een paar keer geweest.
Jullie beschrijving klopt maar uiteraard mag een en ander met een korrel zout genomen worden.
De sauna's, jacuzzi's en douches waren er inderdaad in orde en zelfs meer dan dat, de sauna's en het nieuwe stoombad waren top.
De sfeer was er ongedwongen - voor mij een revelatie en ook datgene wat ik het meest ga missen. Dat ontbijt en die felle kleuren, dat was ook niet zo mijn ding maar daar hoefde ik mij daarom nog niet aan te storen.
Iedereen was er vriendelijk, je hoefde daar niet te zwijgen en het was er zelfs relatief rustig in de sauna's want de meesten kwamen alleen voor de opgietsessies.
Je merkte wel dat er mentaliteit van bricoleren (geweest?) was. Dat uitte zich in kleine dingen die - vreemd genoeg - snel in orde konden worden gebracht en waarvan de investering in geen verhouding was tot datgene wat er picobello was.
En dan die mijnheer met zijn probleempje. Waarom vermelden jullie dat? Dat was zeker niet typisch voor Jona want daar kwamen vooral ervaren saunagangers. Misschien was dat ook iemand met een Groupon-bon :-)
Sauna Jona was een sauna voor mensen voor wie naar de sauna gaan even gewoon is als eens een keer gaan zwemmen, fietsen of wandelen. Dat was er uniek aan en dat was er leuk aan. Als hij terug opent dan ga ik er zeker nog eens naartoe.

Gepost door: Eddy | 12-02-12

Reageren op dit commentaar

EDDY EN CHRIS ZIJN ZER BLIJ DAT JULLIE TERUG GEOPEND

ZIJN

WANT WIJ KONDEN HET NIET GELOVEN DAT HET GESLOTEN

WAS WANT ER WAREN AL MOOIE VERANDERINGEN AAN

GEBRACHT TENDIENSTE VOOR DE KLANTEN

HOPELIJK IS ALLES NU KLAAR EN ZIJN VELE KLANTEN ER GE-

LUKKIG MEE

ZO WENSEN IK EDDY EN CHRIS HET ALLER BESTE EN


HOPEN NOG OP EEN EEN LANGDURIG BESTAAN DAT

VERDIENEN JULIE WEL


GROETEN VAN EDUARD PIRARD
JOZEF.VAN CRAEN STRAAT 17/7
2900 SCHOTEN

Gepost door: PIRARD EDUARD | 02-03-12

Reageren op dit commentaar

Ik blijf erbij: meest succesvolle post ooit :-)

Gepost door: Dillie | 02-03-12

Reageren op dit commentaar

Er zit best wel humor in je artikel ... maar in je aanval op de sauna zet je snel eventjes hun klanten weg als marginalen. Dat is spijtig.

Wij hebben lange tijd wekelijks naar Jona geweest en waren hier erg tevreden. Ontbijt ter plaatse omdat we dan vroeger konden vertrekken en we het thuis voor die prijs niet konden maken. Idd geen versgeperst fruitsap ... maar dat mag je ook niet voor die prijs verwachten.

Het was een sauna zoals we er ook in Duitsland wel gezien hebben ... sauna naar pure essentie ... goedgestookte sauna's met een kantine achtige catering. Niks mis mee ... even zelf afruimen moet toch kunnen ... dat doe je ook in een frituur ... en daar moet je deze kantine mee vergelijken ... niet met het restaurant van Hezemeer waar je 5 keer zo veel betaald.

Op een bepaald moment zijn we er een tijd weg gebleven. Er was dikwijls wat deffect wat ons soms irriteerde en gingen dan liever naar andere sauna's ... een groot jaar geleden zijn we er terug geweest en er waren erg veel verbeteringen aangebracht. Als ze niet gesloten waren hadden we waarschijnlijk terug vaste klant geworden.

Doordat we een tijd veel geshopt hebben tussen de sauna hebben we er toch al een 50 tal gezien in België, Nederland en Duitsland. Jona heeft zijn eigen sfeer en een publiek van doorgewinterde saunagangers ... geen beautysalon voor tuttebellen die één keer per jaar 'komen ontspannen'. Vergeet niet dat de eerste klanten van Jona vooral uit het naturistenwereldje kwamen ... en die sfeer voel je nog ... en dat maakt het grote verschil met publiek dat een beauty en wellness oorsprong heeft.

Dat maakt ook duidelijk dat de man met het 'technische probleempje' waarschijnlijk geen vaste klant was. Die dingen heb ik in Jona nooit gezien ... wel in andere sauna's.

Gepost door: Jan Lenaerts | 12-03-12

Reageren op dit commentaar

Beste Jan,

Bedankt voor je reactie.

Onze bedoeling is nooit geweest ALLE mensen die bij Jona komen als 'marginaal' te bestempelen. Onze post is het subjectieve relaas over een eenmalig bezoek, een momentopname, een combinatie van "niet ons ding" met een hoop aan een samenloop van omstandigheden die het geheel hilarisch maakten... en het had als doel mensen te doen lachen. Onze bevindigen zijn niet de enige waarheid uiteraard, dit was gewoon onze mening... omdat we er één hebben. Jammer dat zoveel mensen er aanstoot aan nemen en de humor er niet van kunnen inzien (lees: zich aangesproken voelen). We hebben ons die dag een kriek gelachen en rot geamuseerd, daar lezen de mensen jammergenoeg naast.
In elk geval: wij blijven lachen :-)
Veel plezier bij Jona nog ;-)

Gepost door: Dillie | 12-03-12

Hoi Jan en Marleen.

Als je eens ctrl+f gebruikt en zoekt in heel deze post incl. de reacties op het woord "margi" dan zal je wel merken dat WIJ het woord margi enkel gebruikt hebben over de website en het logo; nooit over de mensen.

Wat het gluren betreft was het niet enkel die ene mens met zijn "probleempje". Er waren die dag echt meerdere mannen die telkens wanneer ze passeerden goed hun ogen de kost gaven. Een andere man kwam een paar meter van ons een sigaret roken en met zijn gsm bellen en tijdens heel die tijd zat hij heel de tijd te gapen.

De andere dingen zijn ook niet gelogen: de sigarettenpeuken in de plantenbakken? Het afzuigsysteem boven die jacuzzi binnen die vol stof hing? De grote flessen frituursauzen bij het ontbijt....

We zijn ook niet de enigen die de sauna zo ervaren hebben. Wij kunnen zien met welke zoekwoorden men op onze blog terecht is gekomen: "sauna jona vies", "sauna jona vuil", "sauna jona swingers" zat daar de maanden vlak na onze post zeer regelmatig tussen...

Los daarvan is het waar wat Dillie schreef: wij hebben ONZE mening geuit en goedbedoeld advies gegeven. De sauna's zelf waren inderdaad goed in orde. Een grondige restyling leek ons wel nodig en wij hebben de 2 dames die er werkten als zeer boertig ervaren (de "pak uw bestek zelf" policy werd niet bepaald vriendelijk overgebracht) maar misschien hadden zij een slechte dag...

Gepost door: Jess | 12-03-12

Ben een 49 jarige hardwerkende zelfstandige die niet kan wachten tot de Jona weer opent!! Ben ik nu marginaal?

Gepost door: Marleen | 12-03-12

Reageren op dit commentaar

Marleen, zie mijn reactie hier vlak boven :-)

Gepost door: Dillie | 12-03-12

Ik ben al 12 jaar trouwe klant in Jona en in vergelijking met andere sauna's (ik probeer ze allemaal over de hele wereld, ik reis veel voor mijn werk) is het inderdaad nogal 'basic' en volks, maar dat vond ik er net leuk aan. Zeer gemoedelijk, losse sfeer (idd veel naturisten en dat scheelt, en dat bedoel ik positief) en met zeer goeie sauna's. De renovatie was m.i. redelijk geslaagd, maar zoals men zegt: les gouts et les couleurs... Het stoombad was top en de nieuwe sauna's mochten er zeker zijn. Ik ga nu ook soms naar Elzenhof maar vind het eerlijk gezegd veel te klein om echt te relaxen. Het zwembad is ook meer een mistbad in de winter, dan liever een openluchtbad om af te koelen een warm binnenbad met degelijke ontvochtiging. Ik ga ook soms naar Hezemeer maar dat is inderdaad zeer prijzig.
Ik hoop dat het met Jona goed komt (heb er goeie herinneringen aan) en dat het snel weer open gaat.

Gepost door: Jan | 13-03-12

Reageren op dit commentaar

Ik ging meer dan 20 jaar naar saunacenter Jona. In al die tijd nooit een man met een 'probleem' gezien, nooit vergiftigd geweest of maandverband gevonden in een kleerkastje. Marginale mensen ? Sorry hoor, gewone mensen heb ik daar veel ontmoet, mensen die zich niet te goed voelen om een babbeltje te doen en vriendelijk goeiedag te zeggen. Ik heb Hezemeer bezocht, mooi complex, bekakte mensen, koude sfeer en peperduur. Een dagje Hezemeer kost al snel 60 euro per persoon. Ik ben bij Yolande Buekers geweest in Wellen, overbevolkt en zwemmen kan je er niet, vriendelijk zijn ze er evenmin als je geen gebruik maakt van hun aanbod aan massages en andere beautybehandelingen. Thermae2000 in Valkenburg, meermaals bezocht, heel erg goed, 30 euro inkom. Denk je dat het eten in de Thermae2000 zo lekker is ? Heb er verscheidenen malen gegeten en het was zijn geld zeker niet waard ! Ik ben een alleenstaande invalide vrouw en kan me al die dure sauna's niet veroorloven. Toch doet sauna mijn gezondheid heel veel deugd. Ben ik marginaal omdat ik geen riant inkomen heb door mijn ziekte ? (hersentumor en niks met sauna te maken trouwens) Bij Jona ging ik samen met een vriendin, goedkoop en ontbijt inbegrepen. Ik heb thuis ook geen dienster die mijn ontbijt brengt en afruimt. Kom allemaal eens uit jullie ivoren toren en zet jullie terug tussen de gewone mensen !!!! Er is bij Jona de laatste jaren veel werk gebeurd, maar het kost tijd en geld om het ganse center te vernieuwen. Vind je jezelf te goed voor die sauna, ga dan elders. Vind je jezelf beter omdat je misschien foutloos kan schrijven of omdat je een émailadres hebt dat beter klinkt, zielig !!!! Maar één ding mag je onthouden, jullie zouden beter respect hebben voor mensen die het minder goed hebben. Ik zou de dag eens willen meemaken dat het jullie slechter vergaat en dan jullie reactie eens zien als ze jullie marginalen noemen !!!

Gepost door: Carina | 27-03-12

Reageren op dit commentaar

Proficiat met je prachtig geschreven commentaar Carina!
Wij zijn het volkomen met je eens en hopen ook dat Sauna Jona snel terug open gaat. Nergens kan je dezelfde gezellige en ontspannen sfeer vinden.

Gepost door: Jo | 18-04-12

trouwens, als ik die fotos zie van die 2 dames kan ik begrijpen dat er een man was met een technisch probleempje... jummie... voor D.... zo'n knappe blonde griet, met een afgetraind lichaam kom je ook niet iedere dag tegen in de sauna... ik was stiekem al aan het fantaseren over haar poesje... blond? geschoren...? grrrr

Gepost door: johan | 06-05-12

Reageren op dit commentaar

Aaaah... De eerlijkheid van een man...
Ne vent blijft ne vent natuurlijk...

Tja... 2 hete sojabrokken, wa wilt ge?

Dank u... denk ik.
LOL

Gepost door: Dillie aka blonde griet met afgetraind lichaam | 08-05-12

Graag gedaan :o) Je bent eigenlijk te lekker voor woorden dus ik zal het hierbij misschien maar houden, of mag ik een verdere lofzang brengen aan al die aan-soja-ontsproten-schoonheid?

Gepost door: johan | 08-05-12

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat dat volstaat, dank u :-) We get the idea ;-)
Kennen we u? :-)

Gepost door: Dillie aka blonde griet met afgetraind lichaam | 09-05-12

Nog niet goed genoeg :-)

Gepost door: jonathan | 09-05-12

Reageren op dit commentaar

Jona zou terug opengaan in oktober ? ! Zo heb ik nu onlangs vernomen. Hoe vlugger, hoe liever !
Trouwens, TOP commentaar van Carina hierboven, ik sluit mij volledig aan.
Ondertussen stel ik mij de vraag wie hier in feite de marginalen zijn?
De gewone mens en liefhebber van sauna Jona, of de omhooggevallen heren en dames die neerkijken op een appelsienensapje van de Aldi? Enne....die appelsienenpers achter de balie perste steeds vers fruitsap hoor; met...waarschijnlijk appelsientjes van de Aldi :D
Het ontbijt: gewoon lekker eitje met spek en brood, tas koffie en fruitsap, afgerond met een kommetje fruit en room. Dat hebben de meesten negatievelingen hier niet bij hun thuis hoor.
En de rest van het eten was ook steeds lekker, veel ( teveel zelfs) en goedkoop. Wil je opgediend worden in klasse, dan hoor je niet thuis in Jona.
Mensen, laat allemaal jullie negatieve commentaren over Jona achterwege en zoek liefst elders een sauna om daar bekakt te gaan doen. Zodoende hebben de Jonaliefhebbers meer plezier in hun gezellig saunacenter met "aangenaam" sociaal contact.
Hopelijk gaat de opening niet al te lang meer duren, want wij smachten al bijna een jaar naar "onze" sauna.

Gepost door: Kevin | 17-07-12

Reageren op dit commentaar

Ik kan ook niet wachten. Ben zeker geen marginaal type. Ik ben gedurende enkele jaren elke maand naar jona geweest voor enkele uurtjes ontspanning, alleen of met men vrouw. Het was er altijd een gezellige boel.

Eigenlijk gaan we nu niet meer naar de sauna, enkele 2x per jaar naar elzenhof welke niet zo gezellig is als jona. Andere grote sauna's zijn veel te steriel. Je mag er niets zeggen want het moet stil zijn, je krijgt naar uw voeten als je iets te kort bij elkaar in het bubbelbad zit...

Eerlijk gezegd vond ik de inkomprijzen na de laatste verbouwingen (voor de sluiting) wel wat te hoog geworden. Het blijft een klein oppervlakte. Voor mij mocht de sauna zonder verbouwingen ook blijven bestaan hebben, mits wat nieuw hout in sommige sauna's

Gepost door: davy | 23-08-12

Kevin : het is aldi-conservenfruit met aldi-youghourt in plaats van fruit met room

Gepost door: Eric | 07-08-12

Reageren op dit commentaar

Verleden week nog naar Thermae 2000 geweest in Valkenburg. Het is een mooi complex en mijn moeder zweert erbij omdat je er een badpak mag dragen. Helaas is het ver rijden, kost het veel en het eten...tja. 9 euro voor een klein broodje met veel sla, een beetje groenten, een stukje kaas en een stukje ham. Een glas fruitsap 4 euro en het was zeer zeker niet vers geperst. Ik hoop dat Jona snel terug open gaat zodat ik weer kan genieten van de aangename sfeer, de himalaya sauna, het zwembad, de bubbelbad en het aldi-ontbijt. Diegenen die zo afgeven op producten van de aldi zijn waarschijnlijk dezelfden die iedere week eerst aan de ingang staan te wachten als de nieuwe folder begint :). Ik heb gelezen dat de eigenaar volop bezig is met de verbouwingen, duimen dat het snel af en open is !!!!

Gepost door: Carina | 08-08-12

Reageren op dit commentaar

Even contact gehad met sauna Jona en in verhouding tot de vorderingen der werken, zal de sauna pas opengaan in juni/juli 2013. De beurtenkaarten en dergelijke blijven geldig...hopelijk blijft de inkomprijs ook schappelijk.
Hopelijk tot dan sauna-vriendjes

Gepost door: Kevin | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

Geweldig nieuws Kevin ... vooral als je met jonge kinderen een sauna wil bezoeken is er eigenlijk weinig te vinden. Enige wat we ondertussen gevonden hebben met vergelijkbare mogelijkheden voor kinderen is Flevonatuur ... maar dan ben je 2 uurs aan het rijden (enkel rit).
Andere sauna's zijn of verboden, of hebben weinig mogelijkheden voor kinderen onder de 6 jaar.

Gepost door: Jan Lenaerts | 28-11-12

ik kan niet wachten om de poesjes van J&D er tegen te komen....!

Gepost door: j | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

Lolz... anonieme vetzak :-)

Gepost door: Dillie | 28-11-12

Gebruik gerust het woord pervers :)
Feit is dat ik al meermaals heb gefantaseerd over het geschoren poesje van D...

Gepost door: J | 28-11-12

Reageren op dit commentaar

Heb gevonden wat ik zocht.
Een datum waarop jona terug zijn deuren zou openen.

Groeten.

Gepost door: james | 31-01-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb de indruk dat jona niet meer opengaat want hun telefoon is afgesloten en op hun website kun je ook niet meer op.
Weet iemand hier meer over graag een reactie?

mvg. johan

Gepost door: johan | 21-04-13

Reageren op dit commentaar

en op Louisa?

Gepost door: jan | 03-10-13

Overnemen en zo vlug mogelijk terug opendoen want we hebben al lang genoeg moeten wachten.

Gepost door: Paul | 24-04-14

Reageren op dit commentaar

Ben er nog eens langs gereden veel is hier niet meer over te nemen alles is overwoekert de inrit is de helft smaller geworden
en binnen is het naar't schijn ook al erg aan toe.
Spijtig want we hebben hier mooie uren beleeft.
Ben al in verschillende andere sauna's geweest en de sfeer van de jona heb ik nergens terug gevonden.

Gepost door: jo | 27-05-14

Anno 2014 is het complex in een zeer belabberde toestand. Neem maar een kijkje op mijn blog. Vermoed dat de sloophamer zijn werk zal doen. Grts.

Gepost door: stefanie | 02-09-14

Reageren op dit commentaar

Heb je nog meer foto's van de jona?

Gepost door: johan | 05-11-14

Ik heb vandaag namelijk een kijkje genomen in het hele saunacomplex , ik heb namelijk hier jaren myn tijd doorgebracht en heb de sfeer nergens teruggevonden zoals in Jona , Ik was zeer jong toen ik daar al kwam en heb nooit opmerkingen gehad. Mensen waren vriendelijk en de opgietsessies heb ik gelachen , afgezien en ze kwamen met fruit , soorten drankjes tussendoor de sessies.. Zeer vriendelijk en aangenaam. Het ontbijt , spek met eieren , brood , etc .. Niets op aan te merken .. Fruitsap van de aldi? Een groot appelsiensapmachine stond achter de toog en heb heel vaak versgeperst appelsiensap gedronken.. Het altijd heel lekker gegeten en in de sauna's iedereen een handdoek onder hun kont , Heb 1x een man gezien met een "technisch probleempje" Hij werd aangesproken maakte hij een probleem werd hij de uitgang gewezen. Je had er werkelijk geweldig veel voor de prijs.. Een ontspanningsruimte boven waar het een aangenaam warme temperatuur. Nu heb ik vandaag een kijkje genomen en de tranen stonden in m'n ogen.. Dat valt niet te renoveren.. Er is veel kapotgeslagen geweest.. Stoelen in het buitenzwembad gegooit .. Het is erg om het te zeggen maar het is voor plat te gooien .. Je word er gewoon ziek van .. wie foto's wil moet me maar contacteren op skype :

jordy.van.bael

Gepost door: Jordy | 25-01-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.