18-04-11

Dilliefied: Antwerp 10 Miles – a milestone

Sport,lopen,Antwerp 10 miles,mission accomplishedZondag 17 april stond ‘Antwerp 10 Miles’ op het programma. Zoals jullie eerder al konden lezen (Indien niet: FOEI! Lees dan eerst dit blogpostje), vreesde ik een beetje voor die ellenlange afstand van 16km. Ik had nog nooit meer dan 13 km achter elkaar gelopen en hoewel ik de laatste trainingsweken vlotjes was doorgekomen, bleven de knietjes toch mijn ‘zorgenkindjes’

Dus, worstelden we ons zo ver mogelijk door de meute naar voor tot bij het bord 1u30 – 1u45. Daar stonden we nog wat zenuwachtig te trappelen tot er een dikke 10 minuutjes later eindelijk beweging in kwam en we van start konden gaan. SJAKAAAA! En bij de eerste pasjes waren de zenuwen meteen verdwenen en kon de fun beginnen. Geflankeerd door Steven en Tanju verliepen de eerste kilometers lekker smooth op 1 detail na: de grote mensenmassa die de 10 Miles transformeerde in een reuze hink-stap-sprong spel. Elk gaatje werd benut (ok dat klikt even fout, I explain): Gaatje? GAAN!... en vertragen. Gaatje? GAAN!... en weer vertragen… Snappie? :-)

Het doel was het parcours uit te lopen op ongeveer een uurtje en een half, dus aan een dikke 10km/u. Haalbaar? Ik had er intussen vertrouwen in :-)

sport,lopen,antwerp 10 miles,mission accomplishedNa enkele kilometers was Tanju de pist in. Dus cruisede ik verder met mijn private pacer Steven. Hij wist me te vertellen wanneer best wat in te houden en wanneer het moment er was om te pappen! Af en toe kreeg ik een busje uit de drankbelt toegestopt en werd ik wat verfrist (lees: de beker die ik al lopend bij de drankpost probeerde leeg te drinken, kreeg ik in mijn gezicht gekletst begeleid door een brede, voldane glimlach van Steven).

Halverwege de wedstrijd zat de moed er nog altijd goed in. We sloegen erin een behoorlijk tempo aan te houden. Zelfs de tunnels met bijhorende knocked out lopers, die de afstand (of temperatuur? Intensiteit?)  wat onderschat hadden en op een ongelukkige manier kennis hebben mogen maken met het Antwerpse beton, konden me niet intimideren.

Nog enkele kilometers verder kwam de finish in zicht en dat wil zeggen: tijd voor een berekende spurt! Alles geven! En zo eindigde ik als 8555ste met een mooie tijd van 1u 35min aan gemiddeld 10,2 km/u. Achteraf bekeken had ik nog iets meer gas kunnen geven, want ik kwam fris als een hoentje aan en kon eigenlijk makkelijk nog een paar kilometer doorgaan. Dat weten we dan ook weer :-)

De Antwerp 10 Miles waren gewoonweg super! Top sfeer, leuk parcours en een mooi resultaat.

Mission accomplished!

En wat nog meer is… het begint stilaan te kriebelen om me te wagen aan een halve marathon! :-D

Een sfeerbeeldje:

id259810-10-miles-110417-06733-jpg-960x700-n.jpg

Bron beeld van de medaille: gepikt van de blog van Kaat :-)

Commentaren

WAGEN aan een 1/2M?? Met uw vingers in de neus én nog een grotere smile over de finish ;))

Gepost door: Steven | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

super! goed gedaan! tip voor de bekertjes bij de drankposten, probeer ze wat samen te nijpen en dan in je mond te gieten. dan gaat de helft er maar naast :-P Meestal pak ik dan nog een spons om alle plakzooi af te kuisen :-) op naar de halve marathon!

Gepost door: gwen | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik denk ook dat je de HM kan doen, kom, ga mee naar Visé : plat goedkoop en ik ben er ook (dus je bent zeker sneller !)

Gepost door: kaat | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

Jij bent gewoon geweldig

Gepost door: nancy | 19-04-11

Reageren op dit commentaar

Mooi verslag! En grappig! Dat smaakt naar meer. Laat die halve marathon maar komen!

Gepost door: Sandy | 20-04-11

Reageren op dit commentaar

Mooi gedaan Jess en helemaal volgens plan.

Gepost door: Rinus | 22-04-11

Reageren op dit commentaar

hihi Rinus, het was Odile die gelopen heeft ;-)

Gepost door: Jess | 23-04-11

Jess, Dillie, what's the difference anyway ;-)

Gepost door: Dillie | 28-04-11

Geweldig leuk verslag :) Proficiat met de prestatie Odile! :) Niets zo leuk als je lichaam sterker voelen worden é :) Wat is de volgende uitdaging?

Gepost door: Annelies | 30-04-11

Reageren op dit commentaar

Thnx :-) Is dit Annelies Belderbos?
Volgende doel: 1/8 triatlon in Geel op 8 mei. Duimen!

Gepost door: Dillie | 30-04-11

ja ja it is me :) Ik zal mij volgende keer duimeliesje noemen (omdat ik moet duimen, heb je hem? ;o) )

Gepost door: Annelies | 30-04-11

De commentaren zijn gesloten.