09-05-11

Jessified: Triatlon Geel: Go hard or go home!

Gisteren de eerste "echte" triatlon van het jaar. Ik had al eens kunnen oefenen in Herderen, maar toen zat er een paar uur tussen zwemmen en de rest en dat was in een zwembad. Nu lagen we 1 minuut voor de start allemaal (120-tal) in onze wetsuit in het kanaal in Geel, we hadden nauwelijks tijd om pipi te doen toen het startschot al ging ;-)

Het trapje om uit het water te komen was rechts en Coach Joost had ons aangeraden links te houden omdat daar minder volk in het water zou liggen. En hij had gelijk: ik had van in het begin genoeg plaats. Ik begon meteen aan een stevige crawl en geraakte zeer goed vooruit. Een 250-tal meter later echter begon ik in ademnood te geraken. DJU toch! Weer problemen met rustig te blijven. Dan maar "even" overgeschakeld op schoolslag en tja: ik haalde al schoolslagzwemmend weer anderen in die crawl zwommen. Ik heb nu eenmaal een snelle schoolslag... Omdat dit me veel beter afging en ik zo geen ademhalingsproblemen had, ben ik de rest van de 500m dus maar schoolslag blijven zwemmen. Ik heb nog geen idee hoe lang ik erover gedaan heb of hoeveelste ik uit het water ben gekomen maar het ging best snel voorbij.

Mijn fiets stond heel dicht in de buurt (achternaam met een B, en we werden alfabetisch gerangschikt) dus ik moest helemaal niet zoeken naar mijn spullen. Rap wetsuit uitgetrokken (ging ontzettend vlug); in de wisselzak gepropt; helm op, zonnebril op, sokken en fietsschoenen aan, rap nog de garmin om mijn pols en dan met de fiets aan de hand een paar honderd meter lopen door de wisselzone tot ik mocht beginnen te fietsen. Ik weet niet hoe lang ik over de wisselzone gedaan heb; maar véél sneller kon ik niet zijn; het ging echt heel vlot.

Het fietsen zelf was kicken. Ik had een relatief slechte zwemtijd en kon dus (net zoals in Wachtebeke) weer meisjes gaan inhalen. Ik ben 2 of 3 keer ingehaald maar heb er zelf meer dan 10 ingehaald (waaronder eentje dat mij eerst had ingehaald ;-))

De 5km tijden zijn als volgt:

geelfietsen110508.jpg

De laatste ronde lijkt heel traag; maar dat is incl. de tijd in de wisselzone: ik schakelde de Garmin pas over van fietsmodus naar loopmodus toen ik de wisselzone uit was. Ik ben over het fietsen héél tevreden want zonder die laatste 1,84km is het gemiddelde over de 25km maar liefst 30,9km/u; toch veel sneller dan ik vroeger fietste. Er stond ook veel wind die het ons met momenten erg zwaar maakte; en er zat een brug in het parcours die ik toch vlot tegen 29km/u nam; dus hier zit een content meiske.

Daarna het loopgedeelte... Het zou mijn sterkste discipline moeten zijn omdat ik dat al het langste doe; maar eigenlijk is dat niet meer waar. Enerzijds merk ik dat ik van nature schijnbaar meer aanleg heb om snel te fietsen; anderzijds was het gisteren ontzeeeettend heet en jullie weten allemaal hoe graag ik loop als het warm is.... :-)

Toch liep ik gemiddeld tegen 5:37min/km; wat al bij al nog redelijk meevalt. Zoals jullie zien zat een spurtje op het einde er nauwelijks nog in :-)

geellopen110508.jpg

Alles bij elkaar ben ik best tevreden over de triatlon van gisteren. Dillie en ik kwamen naar Geel met de slagzin "go hard or go home" en dat hebben we helemaal waargemaakt.

Ik heb wel twee voornemens mee naar huis genomen:

  • blijven oefenen op openwater zwemmen. Ik moet echt leren rustiger te blijven en het juiste tempo te vinden waarmee ik kan blijven zwemmen
  • meer overdag lopen in volle middagzon zodat ik gewend geraak aan lopen bij zulke temperaturen; ik ga namelijk nog véél triatlons doen deze lente/zomer

Verder nog een dikke proficiat aan alle anderen die meededen. Het was een supertoffe dag, op naar Brasschaat op 29 mei!

08:32 Gepost door Jess in Sport | Permalink | Commentaren (7) | Tags: triatlon geel |  Facebook |

Commentaren

Superverslagje!!!!

Gepost door: Wendy | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Fietsen aan 30km/u da's inderdaad niet mis. Knap gedaan. Ik zal in Kapelle Op Den Bos moeten opletten of ik nog mee ga kunnen :-)

Gepost door: Herman | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Super ! Het zwemprobleem ken ik ook, maar je blijft sowieso sneller dan ik (of het nu schoolslag is of crawl). Het lijkt me superleuk geweest te zijn ! Ik vind het toch mooie resultaten van jou, er valt ook niets 'uit', allemaal mooi evenredig.
Ik denk dat dat trainen in warmte misschien wel klopt (al kan ik er wel beter tegen denk ik). Ik train ook in volle zon, en al was het gisteren o zo heet (29 graden hadden we in vlakke zon), het was voor mij niet 'nieuw', maar in België weet je het anderzijds nooit, het kan weken rond de 16 draaien en dan de week dat je moet toppen plots iets totaal anders !
Hoe dan ook, sjiek gedaan !

Gepost door: kaat | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Leuk verslag, zeer herkenbaar!
Groetjes van de nummer 405, wiens achternaam ook met een B begint :)

Gepost door: Miette | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Been there, done that and had a great day...
't was echt wel kikken gisteren.

Gepost door: Wim | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

knap gedaan gisteren, amai petje af hoor.
hopelijk mag ik achter drie weken ook zo tevreden terugblikken.

Gepost door: nancy | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

Sterke meid! Het sporten zit in uw lijf, jong ;)

Gepost door: Steven | 09-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.