29-05-11

Jessified: Triatlon Brasschaat: ASS WHIPPING!

I'm about to whip somebody's ass!!!

Met die ingesteldheid vertrok ik naar Brasschaat en ik geloofde er echt in. We hadden de laatste weken regelmatig gezwommen in de put van Hofstade en ik was er vast van overtuigd dat ik deze keer gewoon van begin tot einde zou vliegen.

ZWEMMEN

Het water was 17°C en ondanks de wetsuit was dat echt afschuwelijk koud. Rondom mij was iedereen aan het roepen dat ze het toch oh zo koud hadden, ik was daarin geen uitzondering. De koude viel wel meteen weg zodra het startschot ging en maakte helaas plaats voor opnieuw een aanval van totale ademnood :-(

Ik zwom misschien 50m crawl om toen weer vast te stellen dat ik op die manier de 750m nooit zou kunnen afleggen. Het werd me deze keer wel duidelijk wat het probleem was: ik kon niet uitademen. Waar je normaal een constante stroom bubbels moet uitblazen onder water kwam het er nu met horten en stoten uit. Ik schakelde dus over op schoolslag (foei!); maar stak zelfs nog mensen voorbij of bleef op gelijke hoogte met sommige crawl zwemmers (hoi Laurence, als je dit leest ;-))

schoolslag_clip_image002.jpg


Na 750 zware meters (19:26 :-( ), kroop ik eindelijk uit het water. We moesten een paar honderd meter lopen in de wisselzone. Dit was best een lang stuk en vooral in het begin was het moeilijk mijn evenwicht te bewaren. Inclusief het stuk lopen had ik 2min46sec nodig alvorens ik op mijn fietsje kon springen.

FIETSEN

Het was een stayer wedstrijd, de eerste keer dat ik dit meemaakte. WAT WAS DAT LEUK! Er stond superveel wind en het was dus heel fijn om af en toe mij te kunnen wegsteken achter een andere vrouw (stayeren bij mannen mochten we niet). Natuurlijk nam ik ook af en toe de kop over en zo reden we samen naar twee andere meisjes. Op een gegeven moment werd ik ingehaald door weer een ander meisje en bleef ik daar weer bij hangen. Een groot deel van het parcours was het vechten tegen de wind, maar er zat ook een stuk in het parcours waar je wind in de rug had en waar je heerlijk kon vlammen, 40km/u haalde ik daar! Voor de 17,9km had ik 34:30 nodig, een gemiddelde van 31,1km/u, waar ik héél tevreden mee ben!

LOPEN

De 2de wisselzone ging heel vlot, incl. het lopen met mijn fiets aan de hand kostte het me exact 1 minuutje. Normaal heb ik altijd last van elastieken benen; maar de koppeltrainingen werpen hun vruchten af: ik voelde nauwelijks dat ik net bijna 20km had gefietst! Het lopen zelf ging behoorlijk goed, we liepen in het park van Brasschaat waardoor er veel schaduw was; en in tegenstelling tot in Geel was er veel bevoorrading. Ik haalde nog enkele mensen in, zelfs mannen ;-) en had voor de 5,05km slechts 26:43 nodig, een gemiddelde van 11,34km/u (of 5:17min/km). Ook daarover ben ik echt content, gezien ik nog niet zo lang terug bezig ben met snelheidstrainingen.

THE END!

De totale tijd was 1:21:39 en ik was hiermee 113de van de 159 finishers, 13/22 in mijn categorie.

Alles bij elkaar ben ik best tevreden, maar natuurlijk niet over het zwemmen. De enige ass die dus gewhipped dient te worden is mijn eigen ass: GEEN SCHOOLSLAG ZWEMMEN JESS!!!

Blijven oefenen op openwater zwemmen; liefst met véél volk rondom me; het is het enige wat zal helpen. Ik zou nu de "gemakkelijke" weg kunnen nemen en kiezen voor duatlon maar ik moet en zal dat zwemprobleem overwinnen! Binnen 3 weken neem ik deel aan mijn eerste kwarttriatlon in Retie en het moge duidelijk zijn dat ik opzie tegen de zwemproef van 1500m. Toch zal ik ook daar weer doen wat ik kan, elke ervaring is er weer eentje meer en hopelijk zal ik tegen mijn laatste triatlon (Kwarttriatlon Mechelen in September) helemaal geen problemen meer hebben! Let's kick ass :-)

18:28 Gepost door Jess | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

Knap gedaan. En sneller gefietst dan mij :-)

Gepost door: Herman | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Jouw parcours was dan ook living hell :-)

Gepost door: Dillie | 31-05-11

Weer héél goed gedaan (dat zwemmen is nu wel een probleemke maar eens je dat overwonnen hebt gaat dat vonken geven!) en super dat je zelf bij 't lopen dan nog volk kan inhalen!!

Gepost door: Wendy | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

klinkt me heeeeeeel bekend..., 'k zal volgende week weten of het bij mij al wat beter gaat. Toch knap gedaan Jess

Gepost door: Wim | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Alleen al het lezen van al die disciplines maakt mij zenuwachtig. Ik vind het reuzeknap dat je zo'n sterke resultaten neerzet. En dat allemaal na elkaar! Hoed af!

Gepost door: Sandy | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Supertijden Jess ! Ook al ben ik veel trager ik versta het wel, want ik zwem ook behoorlijk schoolslag en ik vrees dat ik juist hetzelfde zou doen ! Ik zwem voorlopig GEEN schoolslag meer, maar ach, in open water, met zenuwen, doe ik wellicht KNAL hetzelfde als jij. Oefenen, oefenen oefenen zeker ?
Een groepje makkers zoeken om te oefenen in open water ?
Toch een sterke tijd vind ik ... ik zal het maar nog es zeggen !
DIKKE PROFICIAT !

Gepost door: kaat | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Klinkt inderdaad zeer bekend in de oren. Het enige handige aan schoolslag: je ziet perfect waar je naartoe gaat ;)
Succes in Retie, en t allerbelangrijkste: enjoy!
(Btw, bedankt voor de eervolle vermelding)

Gepost door: Laurence | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Goeien Bal,

Het zwemmen zal wel lukken de volgende keer. En onder de 5min de km is ook in zicht zou ik zo zeggen. (de magische grens)
keep on kickin some serious A....

Gepost door: Andreas | 29-05-11

Reageren op dit commentaar

Hallo Jess,

Ik heb je een mailtje gestuurd op je persoonlijk e-mailadres.

Kan je even reageren,

Thanks! : )

Gepost door: Dennis van Skynet Blogs | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

Brasschaat!!! Wel, jammer dat ik dit weekend niet bij mijn ouders was!

Gepost door: danique | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

Zoals je zegt is élke tri nu een leerschool, zou verwonderlijk zijn mocht je alles ineens kunnen hé.. volhouden, je weet dat je 't kan!

Gepost door: Steven | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

Strakke tijden!
Over zwemmen zal je me niks horen zeggen. Vanavond mijn eerste zwemtraining:)
Vooral je looptijd vind ik netjes!

Gepost door: Dennis | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

dikke proficiat!! Dat zwemmen komt wel in orde!! Blijven gaan!!

Gepost door: frauke | 30-05-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.