12-06-11

Dilliefied: Triatlon Retie - No 1/4, possibly 1/8, fearing DNS :-(

sport,triatlon,triathlon,blessures,verdrietig,sadness,over de streepNa mijn so called “moedige”, maar ook “domme” stoot in Zwevegem (= met mankepootje toch deelnemen aan de No Limit Triatlon Zwevegem, hoewel coach Stijn er niet helemaal happy mee was en me liever een startverbod had gegeven en me dat achteraf gezien ook effectief hàd gegeven), hield ik me wat rustiger. Ietsje minder lopen en een beetje meer fietsen en zwemmen om te blijven bewegen. Mijn voet voelde stilaan beter en beter aan. Hij bleef wel “aanwezig” voelen, maar deed geen pijn. Ook na een loopje van 2km en enkele dagen later 4km, was er geen vuiltje aan de lucht. Tot ik vandaag vertrok voor een - nog steeds bescheiden - 6km. Zoals de dagen ervoor was het goed begonnen, maar na een km begon het voetje meer en meer “aanwezig” te voelen. Ik minderde dus nog een beetje vaart (hoewel ik slecht aan 8km/u liep, wat toch wel “traag” te noemen is), maar op 3,7km voelde in een steek en dan een duidelijke overgang van “aanwezig” naar “pijn”. “Niets forceren” had coach Stijn gezegd, dus ben ik ook meteen gestopt en heb ik de rest naar huis gewandeld. Op blote voeten of op platte schoenen stappen, kan momenteel niet pijnloos. Op mijn tippen of op hakken lukt het ironisch genoeg wel ongeveer probleemloos. Aaaargh! Wat nu??

Op de koop toen ondervond ik de voorbije dagen tijdens het zwemmen en fietsen een lastig gevoel in mijn rechter elleboog. Die gebruik je om water te stuwen bij het crawl zwemmen en om bij te sturen en op te steunen tijdens het fietsen.

Kortom: ik ben momenteel een klein wrakje en zit in een sport-dipje. Mijn inschrijving voor Retie degradeerde al van 1/4 naar 1/8 op aanraden van coach Stijn (die zich geen tweede keer ging laten overhalen door mijn enthousiasme). Maar nu vrees ik een beetje voor een DNS of DNF, tenzij iemand kan zorgen voor een klein mirakel…

Emo toestand op dit moment: pure sadness...

sad.jpg

Commentaren

Hey mateke, kop op en smile, kost maar evenveel moeite en is een pak plezanter ;-). Die blessure zal zo wel achter de rug zijn en supporters kunnen we zondag ook gebruiken moest het niet gaan (ik ga er van uit dat ge er gewoon bij zijt en gaat meedoen hoor, but just in case)

Gepost door: Wim | 12-06-11

Reageren op dit commentaar

Kom op Dillie ;)
lopen en fietsen nu zeker effe ni doen, maar misschien wel wat zwemmen?
en geniet van 't goeie weer, en een weekje rusten en niks forceren :)
en, inderdaad supporters zijn zeer welkom :D

Gepost door: Joeri | 12-06-11

Reageren op dit commentaar

Rust is de beste remedie schijnt:) Ik weet precies hoe je je voelt :( Maar als je dalijk weer volle bak kan gaan, is de overwinning/finishen des te zoeter:) Oh, wat betreft lopen, stiletto run?:)

Gepost door: Dennis | 12-06-11

Reageren op dit commentaar

De stiletto run :) Maar dan kom ik kijken hoor!

Gepost door: Duimeliesje | 16-06-11

Ik hoop dat je zondag start aan de 1/8ste, dan kan je mij opnieuw voorbijsteken tijdens het lopen :-)

Gepost door: frauke | 13-06-11

Reageren op dit commentaar

Moet klote zijn, maar forceren brengt niets op...ik raad die stiletto run dan ook te zeerste af ;o) Komaan aan e zijt ge nen Desbeck of niet, de moed niet laten zakken hoor. Sportblessures horen er gewoon bij laat u er niet te hard door ontgoochelen. Je moet je lichaam tijd geven om sterker te worden. Ik duim alvast voor een snelle genezing! :)

Gepost door: Duimeliesje | 16-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.