09-10-11

Jessified: Dwars door Hasselt

"De 10km in Hasselt is niet de échte Dwars door Hasselt" zei Bert me gisteren, "dat is maar een wandeling". Toen ik dan ook op facebook postte dat ik vandaag ging wandelen in Hasselt reageerde Kelly "Ik zou voor de 15km gaan, dat is idd de echte Dwars Door Hasselt. Die 10km bestaat nog maar 2 jaar en is er gekomen voor al die mensen die geen 15 aankunnen."

Okay, dat moet je dus niet tegen mij zeggen. Of misschien net wel. Een paar woordjes extra van Ruth en Wim en ik was overtuigd. Hoewel ik de laatste weken voor mijn doen nauwelijks getraind had, zou ik de 15km lopen.

Ik had hierbij twee doelen. Eerste doel: uitlopen. Dat dit ging lukken stond "redelijk" vast, maar meer dan 10km had ik al weken niet gelopen, meer dan 15km dateerde van mijn marathontraining in april! 100% zeker kon ik dus niet zijn.

Mijn tweede doel was lopen tegen 11km/u gemiddeld, 5:30min/km dus. Ik voelde ergens wel dat dit erin kon zitten, maar of ik het ging blijven volhouden was ook weer een groot vraagteken.

Wim besloot bij mij te blijven en omdat Bert vandaag eigenlijk ook nog wilde trainen schreef hij zich ook nog rap in. Ik had dus 2 persoonlijke hazen bij: eentje die mijn flesje vasthield en mijn trui rond zich bond toen ik het weer te warm kreeg en eentje wiens oranje poep ik weer kon volgen, zoals tijdens de nightrun in Deurne ;-)

Dankzij hun deskundig haaswerk en de nodige peptalk (die ik eerlijkheidshalve enkel op het einde van doen had) ben ik erin geslaagd de 15km verdacht vlot uit te lopen in 1:18:48 (volgens mijn Garmin). Dit is een gemiddelde van 11,3km/u, 5:19min/km!

ddh2011.jpg

Zoals gezegd had ik het enkel op het einde nogal zwaar, maar als ik dan zie aan welke snelheid ik die laatste 3km, en vooral de allerlaatste liep... Jeetje, niet moeilijk dat ik het zwaar had LOL :-) Crazy :-)

Ik had onderweg best nog wat reserve, maar wist niet zeker wat ik zou kunnen. Ik denk wel dat ik er verstandig aan heb gedaan te doseren. Het was ook wel echt mijn weertje: fris en regenachtig. :-)

Thanks voor het haaswerk, boys!!!

Kaat schreef deze week al over de kracht van inspiratie. Mijn facebook zit vol mensen die me inspireren en motiveren. En zo komt het dat ik ...

 

...ben ingeschreven voor de Halve Marathon van Kasterlee op 13 november :-)

Commentaren

en die oranje poep voor jou zal ook wel geholpen hebben hé, maar best niet hardop zeggen of Bert wordt jaloers, haha.
Nogmaals proficiat, je hebt dat super gedaan!
En ideale voorbereiding voor Kasterlee hé!

Gepost door: Ruth | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik vond die wandeling vermoeiend genoeg ze ;). Goe gedaan Jesske, ge hebt weer karakter getoond!

Gepost door: Wendy | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

Luxepeird! Met 2 hazen,je werd haast over de finish gedragen. Proficiat! Op naar de volgende "Kasterlee?".

Gepost door: Edith | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

amai zeg, en dat tussen alle andere avonturen door ! 't is geweldig ! Hihi, een 'wandelingske van 10 km', ... laat ons zeggen dat jij dan een ietswat langer wandelingske gemaakt hebt ,-)
Super gedaan Jess !

Gepost door: kaat | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

Ik zie groen van jaloezie! Maar gezonde jaloezie, je snapt me wel. Vind het ongelofelijk dat je dat kan! En ik kan me voorstellen dat dit resultaat extra deugd doet omdat je je verwachtingen niet echt hoog had gesteld, ook omwille van de eerder beperkte training.
Zou het dan toch zo zijn: less is more?
Een keidikke proficiat, meid! De mooie poepekes mogen dan wel geholpen hebben, uiteindelijk hebben jouw beentjes het toch moeten doen!

Gepost door: Sandy | 09-10-11

Reageren op dit commentaar

Kasterlee it is, see you then! ;)

Gepost door: Steven | 14-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.