19-10-11

J&D-ified: Les 3 - ik eet NOOIT meer

De derde les van het vak Keukentechnologie was de bakles. Wij bakken graag, vooral brood en koekjes dan, betrekkelijk gezonde koekjes zelfs. Jess geeft soms bakles aan de dames van de KAV en maakt daar onder andere havermoutkoekjes, scones en een soortement studentenhaver. We know our pastry!


keukentechnologie, bakken


We keken dus best wel uit naar de bakles; vooral hopend dat we iets heel moeilijk moesten maken, zodat we iets nieuws gingen leren.

Wat we op voorhand echter niet wisten; was dat iedereen iets anders moest maken zodat er maar liefst 14 verschillende baksels gemaakt werden. 14!!! Wat we ook niet wisten was dat wij al deze baksels moesten proeven en beoordelen. Alle 14!!!

Yummie, zou je denken! Yukkie, dachten wij tegen het einde!

Hoewel het stuk voor stuk lekkere dingen waren begonnen wij ons na een paar proevertjes al een beetje woozy te voelen, na de helft van de proevertjes behoorlijk high van alle suiker en na alle proevertjes … zo mottig als een krab. Het gevoel: “ik eet NOOIT meer” kwam dan ook bij beiden naar boven. (Maar dat gevoel hebben we ook wel eens over alcohol na een nachtje doorzakken, doe niet alsof jullie dat nooit hebben :-))

Wij leerden wel enkele belangrijke dingen:

Wanneer je denkt dat mayonaise kloppen zwaar is; wacht er je een nieuwe beproeving: try beating 7 eggs with sugar for at least 15 minutes. AUWTCH!

Picture 001.jpg

Afwisselen is een MUST

IMG_3209.JPG

En dan schijnt de zon nog in uw ogen ook

Het topsportgehalte blijft hier stijgen! Het resultaat - de opgerolde koek - was helaas niet helemaal onze smaak.
 

Picture 003.jpg



Deze les werd er per 2 samengewerkt en door de afwezigheid van Jess haar labpartner mochten wij onze krachten bundelen. Hier merkten we heel hard dat wij gewend zijn van samen in de keuken te staan: één blik op de recepten was genoeg om allebei te weten wie wat ging doen. We moesten nauwelijks iets afspreken, het ging bijna vanzelf. Wij zijn een goed geoliede machine!

keukentechnologie, bakken

Deze hebben we schaamteloos toegevoegd om meer mannelijke lezers te hebben; wij geven dat eerlijk toe.

 
Een andere goed geoliede machine was de frietpot; die na het bakken van de appelbeignets (kwijl) moest uitgekuist worden.

V: Hoeveel VDK studenten heb je nodig om de olie uit de frietpot te filteren?

A: Zoveel als er koffiefilters boven de frietpot gehouden kunnen worden door VDK studentenhandjes.

Door tijdgebrek konden we de olie niet eerst laten afkoelen. Do NOT try this at home people!

Picture 005.jpg

IMG_3239.JPG

 

En dan nu nog een paar "behind the scenes" kiekjes

IMG_3210.JPG

HALLOOO overbuurvrouw 1

IMG_3211.JPG

Hoi overbuurvrouw 2

IMG_3214.JPG

Onze appelflappen in de oven (de kuisploeg moest precies nog komen)

IMG_3215.JPG

Nog een vraagje:wat moeten dit worden?

IMG_3236.JPG

Roomsoezen met ...euh... pannenkoek ambities!

Oops... Tja, soms gaat het wel eens mis, maar ach, we zjin hier om te leren hé!

IMG_3231.JPG

Andere dingen hadden dan weer niet misstaan in de etalage van uw warme bakker

IMG_3233.JPG

Aanvalleuh!!!

IMG_3237.JPG

Nadien moet er natuurlijk ook even gekuist worden

IMG_3238.JPG

Dé man van de klas.

Aan de afwas!

Dat zien wij graag :-)

13:21 Gepost door Jessica Berden in Kokkerellen, School is cool | Permalink | Commentaren (1) | Tags: keukentechnologie, bakken |  Facebook |

Commentaren

Het mannelijke publiek dankt u ;-))

Gepost door: Wim | 19-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.