12-12-11

Jessified: Triatlon Herderen 2012

Naast enkele levensvragen die me de laatste tijd soms bezighouden (het lijkt besmettelijk te zijn, ik ben niet de enige ;-)); is er een andere vraag die zich in mijn hoofd een weg baant tussen alle anatomische begrippen en bio-organische reacties die ik probeer te onthouden.

Doe ik 4 maart mee aan de Triatlon van Herderen of niet?

 
Redenen om mee te doen:

  • Vorig jaar was het ongelooflijk leuk; er was een super gemoedelijke sfeer
  • Leuk en uitdagend parcours (volgens de mail van de organisatie “loodzwaar”)
  • Mijne schat doet mee; net als enkele vrienden (Wim? Steven? Greet? …?) dus als ik enkel zou gaan supporteren zou ik toch weer spijt krijgen dat ik niet mee doe

 
Redenen om niet mee te doen:

  • Niet goedkoop, toch weeral een wedstrijdje van €30
  • Ik ga no way goed genoeg getraind geraken om er echt een lap op te geven. 

 

Hoe graag ik ook meer tijd zou willen kunnen steken in het sporten, veel meer dan een paar uur lopen per week en een uurtje spinning krijg ik er niet echt bijgepropt; zeker nu de examenperiode er zit aan te komen (eerste examen op 14 januari). Vorig jaar had ik nog niet veel gefietst vóór deze wedstrijd; maar ik zat wel volop in de training voor de marathon van Rotterdam én zwom 2 à 3 keer per week...

Mijn schouder blijft echter problematisch, de osteopaat heeft er veel werk aan; dus zwemmen is ook niet evident...

Langs de andere kant; gewoon mee doen voor de fun heeft ook zijn charmes; laatst zijn in een wedstrijd is eens iets anders… ;-)

Ik moet misschien ook eens proberen te studeren wanneer ik op de rollen zit: de strijkplank naast mij en daarop mijn cursus...?

twijfel twijfel…

11-12-11

J&D-ified: Did we lose the dough?

De 13 dagen zitten erop. Het zag er heel zwaar uit op papier, en bij momenten had Dillie het ook best zwaar; hoewel het allemaal beter meeviel dan gedacht. Je went snel aan minder eten en we hebben ons vooral gerealiseerd dat wij de laatste tijd veel te veel aten. Deze zomer sportten we intensief, uuuuren per week. Logisch dat we toen veel moesten eten. Dat sporten is echter serieus teruggeschroefd; enerzijds omwille van het winterseizoen, maar anderzijds (en vooral) omwille van het studeren. Onze appetijt bleef echter hetzelfde: met de nodige kwabjes tot gevolg.

En dan nu.. Zijn we ze kwijt?

Het resultaat is echt niet slecht: onze buik is veel platter en ook onze broek zit terug een stuk losser aan de kont. Jess verloor 3,9kg en Dillie ongeveer 3kg.

Is de eerste dag nà het dieet een startschot om weer ongegeneerd te gaan sneukelen? Nee, natuurlijk niet :-) Dillie vierde gisterenavond al het einde van het dieet op restaurant en wilde toch eens genieten van een lekker avondmaal: een wijntje, vidé met kroketjes en een lekker dessert. Hoewel ze er echt naar uitgekeken had, kreeg ze de laatste halve kroket waar ze zo hard naar snakte niet binnen en ook het dessert ging grotendeels terug naar de keuken...

Het succes van dit dieet zit hem niet in de kilo's die we tijdens het dieet zelf verloren zijn. Toegegeven, voor een stuk gaat dat ook vocht zijn. Het grote voordeel van een dieet zoals dit, is dat je maag krimpt. Je leert toekomen met minder. Je bent rapper voldaan. Je beseft dat je heus niet flauwvalt als je niet NU.METEEN.DIRECT kan eten. Eens echt honger hebben wanneer je aan tafel schuift, maakt dat het eten nog veel meer smaakt, dan wanneer je tussendoor al vanalles hebt zitten knabbelen.

nouvelle cuisine.jpg

Less is more :-)

Bron: http://www.dpchallenge.com

Nu gaan we dus over naar "gewoon gezond eten": flink ontbijt, gezonde tussendoortjes, geen te vette of gesuikerde voedingsmiddelen. En sport!

tumblr_lvegy91Snv1r6g1dwo1_500.png

We willen er allebei nog een paar extra kilootjes af. Portion control is KEY here people! Genieten van een koekje of kroketje moet kunnen maar met mate! Here we go :-)

portion-control1.jpg

Als het in je hand past, mag je het opeten :-)

bron: http://nycityeats.com

13:17 Gepost door Jessica Berden in Dieet | Permalink | Commentaren (4) | Tags: portion control, losing the dough, dieet |  Facebook |

02-12-11

Jessified: Losing the dough dag 5

We zijn hier dag 5 van het dieet en ik moet zeggen: het gaat goed. Dan heb ik het niet enkel over mijn gewicht, maar vooral over de moraal.

shootscale.gif

(70pounds.com)

Sommigen vragen zich namelijk af waarom wij niet "gewoon gezonder gaan eten".

Wij aten al redelijk gezond. Op die manier konden wij (in combinatie met heel veel sporten) jarenlang op gewicht blijven. Wij gaan nooit naar de Quick of Mc Donalds. Frietjes van het frituur en kebab zijn dingen die we maar sporadisch eten.

foodmonster jess.jpg

De laatste tijd waren er echter veel zoetigheden ingeslopen. Het is geen geheim dat wij bijzonder graag bakken. Tijdens het studeren moet je nu eenmaal regelmatig pauzeren en dus zorgen onze 15minuten koekjes voor de ideale break. Vooral wanneer we het even niet meer zien zitten en verschillende emoties de revue passeren:

IMG_3289.JPG

wanhoop

IMG_3292.JPG

frustratie


 
Gewoon gezonder gaan eten zou in the long run zeker wel helpen; maar het verschil met het eetpatroon van de laatste maanden – waarin we dus zijn bijgekomen – is wat te klein; wat ons rap terug zou doen afdwalen naar die slechte gewoontes.

IMG_3297.JPG

Onze bedoeling is dus van een kleine voorsprong te nemen met dit dieet; om daarna gemotiveerd te zijn om “gewoon gezond” te eten en al die zoetigheden te kunnen laten. We willen fysiek afkicken van alle “brol” én door een dalend getal op de weegschaal de moed vinden om ons gezonde eetpatroon vol te houden.

Volgende dingen gaan we wel missen:

IMG_3296.JPG

cakebeslag!!!

IMG_3299.JPG

Porto tijdens het studeren; het kan iedereen overkomen

IMG_3317.JPG

Er was geen afwasproduct meer, dus moesten we een andere oplossing vinden

 

Maar van slank zijn, worden wij wel extra happy!

 

15:17 Gepost door Jessica Berden in Dieet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieet, afkicken, snoepen tijdens het studeren |  Facebook |

01-12-11

Dilliefied: Losing the dough - Dag 4

Intussen zijn jullie ervan overtuigd dat we 'Het 13 dagen dieet', dat trouwens door velen onder jullie maar "magertjes" ontvangen is, opgegeven hebben... Maar nee, gek zijn we... en ook gek genoeg om dit door te zetten.

Zowel Jess als ik hebben tot nu toe goed volgehouden, maar ik heb de indruk dat Jess er iets minder moeite mee heeft als ik. Een koffie met suiker (bweurk!!) is echt niet zo maagvullend... en als je die al opdrinkt om 7u, dan wil je gegarandeerd om 10u een stuk van je bureau met een snuifje gomschilfers kauwen... Maar niet getreurd, de 2 droge toastjes op dag 3 en 4 waren alvast een verademing (Ik hoor jullie al denken... sure you miss all the funky stuff you put ON the toast, no doubt about it!). Naast de suikerkoffie stuggle ik ook een beetje met de ardennerham: zo zout en zoVEEL! Uch... Ik eet dat spul nooit meer...

Anyway, de truuk is om de dingen zo lekker mogelijk klaar te maken zodat je je voldaan voelt en niet loopt te zoeken naar iets dat WEL smaakt :-) Neem nu vanmiddag: 1 ei + 1 wortel + 60 g Hollandse kaas. "Ukie" is hier goed geplaatst. Wat een rare combo zou je zeggen, maar wat als je er een slaatje van maakt?

Photo0012.jpg

Benodigdheden: een rasp

Dan is het best te vreten eigenlijk Stoer

We hebben er dus nog steeds goede moed in. Het ontbijt van morgen wordt wel weer een uitdaging: 1 geraspte wortel met citroen... Smakelijk! :-)