17-02-12

J&D-ified: and then there was... more to study!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaah, de examens zijn gedaan! Whoohoo!! *vreugdesdansje*

Dat wil ook zeggen: mooi alle cursussen bundelen en wegsteken, want daar zijn we vanaf!! HOPPAAH!

Ziehier de kennis die nu in onze hersenen zit, toch een aardig stapeltje cursusmateriaal (zonder de boeken dan nog)...

Picture.jpg

Hoe lang deze kennis in onze hersenen gaat blijven zitten, is een ander paar veel-te-lange-labojas-mouwen maar bon!

Uiteraard kunnen we niet lang op onze lauweren rusten, de volgende stapel staat naar ons te grijnzen; met een gelijkaardige omvang en moeilijkheidsgraad. Perforeren en sorteren die handel. De inventaris en planning is alvast gemaakt!

Zo is het dit semester gedaan met in de kookpotten te roeren en 's zaterdags om 10u 'smorgens al te lunchen omdat we weer eens veel te vroeg klaar waren en daarna 3u af te wassen. Voortaan proberen we elke dinsdag vanaf 17u in Gent de dingen (niet?) te doen ontploffen tijdens het labo Chemie.

De week maakten we alvast kennis met het lokaal, de klasgenootjes en de docente. Zoals altijd, met de grote glimlach natuurlijk :-)

Picture 303.jpg

De mouwen zijn nog steeds niet ingekort geraakt

 

Staan dit semester op het programma:

  • bovenvermelde labo chemie
  • analytische chemie
  • fysiologie (het langverwachte vervolg op de cursus anatomie van vorig semester)
  • algemene voedingsleer (waarvoor we EIGENLIJK deze richting volgen)
  • workshops voeding

Voor deze laatste moeten we in de komende weken de voedingswaarde (incl. mineralen en vitamines) van een 50tal voedingsmiddelen van buiten leren; binnen een maandje volgt daarvan al de eerste toets. Gebuisd voor deze toets en je krijgt meteen een ticketje naar augustus, dus het worden spannende weken. Hoe leer je in godsnaam vanbuiten dat er in mager vlees 333mg Kalium, 230mg Fosfor en 3,1mg ijzer zit??? En welke diëtiste kent deze waarden nog steeds van buiten???

Hopelijk hebben wij binnenkort het antwoord op de eerste vraag :-) De tweede vraag, dat is voor binnen een aantal jaren :-)

05-02-12

Jessified: resuming life!

Yes! Na het leven enkele weken op pauze te moeten zetten, kunnen we het leven weer hervatten en daarmee ook het bloggen. Wie het een beetje volgde op facebook merkte het al: voor ons allebei verliepen de examens best goed. Het was regelmatig stressen; maar al bij al zijn we er normaal gezien wel voor alles door. De punten volgen op 14 februari (wat een dag) en gaan waarschijnlijk geen te grote verrassingen opleveren; maar toch is het even spannend om erop te moeten wachten.

Het wachten wordt wel draaglijker gemaakt door een 4daagse in Rome voor mij en mijn ventje. Na alle examenperikelen heeft die wel wat aandacht verdiend. Studeren met mijn katten op schoot ging prima, maar Bert moest het met wat minder aandacht stellen. Dat gaan we volgende week dus volop goedmaken!

bye bye examenstress

 

Wat minder aandacht kreeg ook de loopsport. Over triatlon spreken we op dit moment even helemaal niet; maar lopen probeer ik toch nog altijd af en toe te doen. Al bij al liep ik toch elke week 1 à 2 keer, soms zelfs 3 keer, maar ik hield het bij gewoon loslopen. Vanaf nu wordt het terug een beetje opgeschroefd; ik wil eind maart namelijk de Ten Miles van Lier meelopen en mijn ego wil daar toch niet als laatste lopen :-)

Ik gaf er dit weekend in ieder geval al een goeie lap op en liep zowel zaterdag als zondag in goed gezelschap toertjes rond de put van Hombeek. Zo'n mooi, knisperend sneeuwlaagje: daar moesten we van profiteren hé! En genieten dat we deden!

sneeuwlopen.jpg

Met Kerst had ik niet echt een kerstgevoel. De examens en een lelijk auto-ongeval in de familie brachten een domper op de feestvreugde; dus hulde ik me gisteren en vandaag dan maar in mijn Kerstoutfit.

13:08 Gepost door Jessica Berden in School is cool, Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: bye bye examenstress |  Facebook |