19-05-12

Jessified: dat het al gedaan mag gaan zijn

De examens zijn nog niets eens begonnen en ik ben het nu al beu. Hand in de kramp van al het schrijven (ik studeer al schrijvend). 's Avonds niet kunnen slapen wegens chemische formules die door uw hoofd zoeven. Om nog maar te zwijgen over uw slapende kont van het veel te lang stilzitten. 't Is dat ik vanmorgen al ben gaan lopen; of ik zou een toerke gaan doen. Ja, 't mag al gedaan gaan zijn. Nog 34 dagen :-) Ik kijk al uit naar het sauna-arrangement!

18:43 Gepost door Jessica Berden in School is cool | Permalink | Commentaren (0) | Tags: examens; studeren |  Facebook |

17-05-12

Jessified: ennnn 20!

Vandaag was het onze tweede poging om in het Zoniënwoud te gaan lopen. Deze keer stond er een combinatietraining op het programma: 20km lopen in combinatie met het studeren van het hoofstuk Mineralen van het vak Algemene Voedingsleer. Hoe doe je zoiets?

mineralensamenvatting.jpg

Simpel, je print je samenvatting uit op "loopformaat" en dan ga je met z'n tweeën lopen. Terwijl de ene de weg in het oog houdt, leest de ander voor wat er staat. Na elke eigenschap van elk mineraal probeer je de boel te herhalen: waar komt het voor in het lichaam, hoeveel per dag heb je er van nodig, waarvoor is het allemaal goed...? Af en toe moesten we even stilstaan om moeilijke woorden te lezen, glutathion-peroxydase leest niet vlot weg als je "beeld" zo hard schokt. Maar verder ging het prima!

toerke20120517.jpg

Door het stoppen-om-moeilijke-woorden-te-lezen en het feit dat de rondendatabase van de Garmin vol was waardoor we tegen het einde de weg niet goed meer wisten; hadden 2u30 nodig voor deze 20km.

Het was ook wel zeer pittig bergop-bergaf met momenten. Het Zoniënwoud is echt prachtig om te lopen!!! Een goed voorsmaakje voor de Ecotrail dus. Al gaan we daar wel niet te veel lezen onderweg :-)

17:31 Gepost door Jessica Berden in Sport | Permalink | Commentaren (4) | Tags: zoniënwoud, multitasking, 20km |  Facebook |

12-05-12

Jessified: bijna weer 20

Zoals gezegd drijven we de loopkilometers op; om goed getraind te zijn voor de Ecotrail en de Marathon. Tijdens de training voor de marathon van Rotterdam (die ik door ziekte uiteindelijk niet liep) volgde ik een schema waarin ik al zeer vroeg trainingen liep van rond de 20km. Ik ervaarde dat als heel geruststellend; het idee dat je tijdens de marathon zonder verpinken die eerst 20km loopt omdat je dat al maaaaanden lang regelmatig doet.

Omdat we enkele weken geleden de ten miles van Antwerpen liepen; zat de afstand van 16km al in de benen en is het dus makkelijker op te bouwen naar de 20km. Vandaag stond er voor Dillie en mezelf dus een training van 18km op het programma. Ik had gelezen over een uitgestippelde route van 20km in het Zoniënwoud; waar ook een zeer groot deel van de Ecotrail zich zou afspelen. Helaas strooide een zware file op onze route roet in het eten en kozen we improviserend maar voor het Park van Laken.

Een heel mooi park; maar héél heuvelachtig. Ons tempo lag dan ook erg laag; maar ach; dat maakt totaal niets uit :-)

Ik ken dit op park op mijn duimpje; doordat ik er vroeger met Nike trainde voor de 20km van Brussel en doordat ik enkele maanden bij Randstad op een project zat afgelopen najaar en regelmatig mijn middagpauze al lopend doorbracht. Voor Dillie was het redelijk onbekend terrein en dus nam ik haar mee op sleeptouw. Ik heb het niet voor rondjes maar dankzij ons non-stop getetter stoorde het me niet erg dat we meermaals dezelfde paden betraden.

 

toerke20120512.jpg

Voor Dillie was het de eerste keer dat ze meer dan 10 miles liep, maar ze heeft dat zeer goed gedaan. Ik probeerde vandaag voor het eerst de Herbalife Prolong uit; een drankje voor tijdens het lopen; waar Ruth al eerder vol lof over schreef. En ja, het smaakte best lekker, plakte niet en ik heb nooit een energie dipje gehad. Zeer goed!

18km in de sjakosj - met daarna nog wat uitwandelen en stretchen. En zo zitten we bijna weer aan de 20km. Het moge duidelijk zijn: we are back in business

16:04 Gepost door Jessica Berden in Ontspanning, Sport | Permalink | Commentaren (3) | Tags: lopen, park van laken, training, tetterloopje |  Facebook |

11-05-12

Jessified: stof

Beste lezertjes, het is tijd om deze blog van onder het stof uit te halen. *BLAAST DIKKE LAAG STOF WEG*

Er was een tijd waarin wij hier zeer regelmatig blogden. Er was ook een tijd dat we veel (heel veel) sportten. Omdat onze blogjes meestal over sporten gingen; zorgde het drastisch verminderen van de ene activiteit ook voor een serieuze vermindering van de andere. Studies en sport zijn nu eenmaal moeilijk te combineren; toch als je daarnaast ook nog eens full time werkt. Maar... Ik miste het. Zowel het sporten als het bloggen.

Dus nog eens een blogje; en wel eentje over sport!

Elke drie maanden bezorgt de redactie van het tijdschrift Zatopek mij dit magazine (waarvoor dank), en de laatste keer viel mijn oog op een toffe advertentie.

ecotrail brussel.jpg

Toen ik -lang geleden- veel tijd had om andere blogjes te lezen; las ik heel vaak de blog van Martine, en was ik altijd jaloers op haar trail-avonturen. Toen ik dus zag dat ze deze trail organiseerden, zag ik het meteen helemaal zitten. Zéker toen ik ontdekte dat je de 83km ook met DRIE kon afleggen; in een Run Bike Bike formatie. Drie lopers met twee mountainbikes; waarbij je zelf kiest wie wanneer loopt of kan uitrusten op de fiets.

Dillie was hier uiteraard meteen voor te vinden; en direct hadden we Carmen (een doorwinterde trail-ist) ook in ons team opgenomen.

29 september is het zo ver! Als team "Three Happy Chicks" zullen wij fueled by Herbalife 24, dit geweldige avontuur aangaan.

De trainingskilometers gaan dus serieus opgedreven en daarmee ook de blogfrequentie. Want - oh ja - we zijn 2 weken later ook ingeschreven voor de Marathon van Eindhoven. Ik weet het, ik weet het .... :-) :-)

13:54 Gepost door Jessica Berden in Sport | Permalink | Commentaren (2) | Tags: ecotrail brussel, lopen, marathon eindhoven |  Facebook |