28-03-12

J&D-fied: onze Herbalife bevindingen

Zoals we eerder schreven kwam er een aanbod op ons pad om de producten van Herbalife uit te proberen.

Onafhankelijk van hun aangeklaagd verkoopssysteem dat volgens hen niet meer in voege is; waren wij gewoon benieuwd naar de kwaliteit van deze producten en besloten wij ze aan een grondige J&D-test te onderwerpen.

Als voedingsspecialisten in spe, vinden wij het namelijk interessant en belangrijk om te weten wat er allemaal op de markt bestaat. We maakten dus een afspraak met de Herba-lady en gingen na het proeven van enkele producten naar huis met 3 shakes en 1 maaltijdreep.

gratis-proefpakket.png

Criteria:

1) nutritionele informatie: om eerlijk te zijn: pretty impressive! De producten geven best een goeie mix van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten en daarnaast bieden ze ook een manier om aan de hoognodige vitamines en mineralen te voldoen.

2) smaak: over smaak valt natuurlijk niet te twisten maar beide vonden we alle dingen die we proefden lekker. Bovendien bestaan er voor de shakes een heleboel smaken waardoor je vaak genoeg kan afwisselen om het niet beu te worden.

3) verzadiging: hier stonden we extra sceptisch tegenover. Kan zo'n shake een maaltijd vervangen qua verzadigingsgevoel; of hebben we binnen 2u alweer zo veel honger dat we alsnog het frietkot overvallen? Vooral foodmonster Jess had hier sterke twijfels over. Raar maar waar: na het nemen van een shake als ontbijt; hebben wij heel de dag minder honger. Zeer vreemd, maar zeer welgekomen!

Net zoals Ruth, waren wij op voorhand een beetje terughoudend: gaat dit wel de moeite zijn? Maar wij zijn aangenaam verrast geweest door het effect van deze producten! Vooroordelen zijn rap gemaakt, maar je weet het pas als je het uitprobeert hé. 

Pas op: wij geven uiteraard nog altijd de voorkeur aan verse voeding; en verder is het geen goed idee om maandenlang dagelijks maaltijden te vervangen door een shake of reep. Besef van gezonde voeding is belangrijk en dat creëer je hier niet mee.

Langs de andere kant: als je groenten en fruit een week in de koelkast liggen zijn die ook niet heel voedzaam meer. Bovendien heb je soms gewoon een gemakkelijk en snel alternatief nodig. Wij hebben sinds de start van het nieuwe semester een extra drukke weekplanning met bijv. op dinsdag een dag waarbij we rond 6u30 de deur uit zijn en soms pas terug binnen kunnen stappen rond 22u30; wegens labo chemie in Gent dat om 17u begint. Can you say HECTIC?

Daarnaast zijn deze producten best goedkoop (2 à 3tal euro per maaltijd); wat ook best aangenaam is. Needless to say; dat wij ons weer niet konden inhouden en meteen een mega bestelling plaatsten met shakes, maaltijdrepen en bijzonder smakelijke tussendoortjes.

 

Benieuwd geworden? Als je de producten eens zelf wil uitproberen kan je hier een gratis proefpakket bestellen; zonder aankoopverplichting.

 

Disclaimer: dit zijn onze eigen, dus uiteraard subjectieve bevindingen. We hebben een heleboel producten zelf aangekocht na het gratis proefpakket en Herbalife heeft ons niet gevraagd dit artikel te schrijven.

07-03-12

J&D-ified: coming up: Herbalife-testing

Wat is het lang geleden dat we nog eens een dieet of zoals wij het liever noemen "eetmethode" getest hebben?

Te lang :-) Duuuuuuus: We gaan iets nieuws testen en het is de beurt aan 'Herbalife'.

home.gif

Bron: http://www.leef-gezonder.com/

Waarom? Omdat er 'toevallig' (lees: omdat we testing vibes naar het universum gestuurd hebben en het uiversum ons een positief antwoord terug stuurt) een briefje in de bus viel om ons uit te nodigen Herbalife te testen en we curieus waren of dat zou lukken/eetbaar zijn, aangezien we er al veel positieve dingen over gehoord hebben.

Wanneer? Vanaf eind volgende week :-)

Wat denken jullie? Is het eetbaar? Lekker zelfs? Gaan we daarmee wat aan ons gewicht kunnen sleutelen? Vertel het ons, we zijn benieuwd! :-)

 

09:03 Gepost door Dillie in Dieet, Inspiration | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-12-11

J&D-ified: Did we lose the dough?

De 13 dagen zitten erop. Het zag er heel zwaar uit op papier, en bij momenten had Dillie het ook best zwaar; hoewel het allemaal beter meeviel dan gedacht. Je went snel aan minder eten en we hebben ons vooral gerealiseerd dat wij de laatste tijd veel te veel aten. Deze zomer sportten we intensief, uuuuren per week. Logisch dat we toen veel moesten eten. Dat sporten is echter serieus teruggeschroefd; enerzijds omwille van het winterseizoen, maar anderzijds (en vooral) omwille van het studeren. Onze appetijt bleef echter hetzelfde: met de nodige kwabjes tot gevolg.

En dan nu.. Zijn we ze kwijt?

Het resultaat is echt niet slecht: onze buik is veel platter en ook onze broek zit terug een stuk losser aan de kont. Jess verloor 3,9kg en Dillie ongeveer 3kg.

Is de eerste dag nà het dieet een startschot om weer ongegeneerd te gaan sneukelen? Nee, natuurlijk niet :-) Dillie vierde gisterenavond al het einde van het dieet op restaurant en wilde toch eens genieten van een lekker avondmaal: een wijntje, vidé met kroketjes en een lekker dessert. Hoewel ze er echt naar uitgekeken had, kreeg ze de laatste halve kroket waar ze zo hard naar snakte niet binnen en ook het dessert ging grotendeels terug naar de keuken...

Het succes van dit dieet zit hem niet in de kilo's die we tijdens het dieet zelf verloren zijn. Toegegeven, voor een stuk gaat dat ook vocht zijn. Het grote voordeel van een dieet zoals dit, is dat je maag krimpt. Je leert toekomen met minder. Je bent rapper voldaan. Je beseft dat je heus niet flauwvalt als je niet NU.METEEN.DIRECT kan eten. Eens echt honger hebben wanneer je aan tafel schuift, maakt dat het eten nog veel meer smaakt, dan wanneer je tussendoor al vanalles hebt zitten knabbelen.

nouvelle cuisine.jpg

Less is more :-)

Bron: http://www.dpchallenge.com

Nu gaan we dus over naar "gewoon gezond eten": flink ontbijt, gezonde tussendoortjes, geen te vette of gesuikerde voedingsmiddelen. En sport!

tumblr_lvegy91Snv1r6g1dwo1_500.png

We willen er allebei nog een paar extra kilootjes af. Portion control is KEY here people! Genieten van een koekje of kroketje moet kunnen maar met mate! Here we go :-)

portion-control1.jpg

Als het in je hand past, mag je het opeten :-)

bron: http://nycityeats.com

13:17 Gepost door Jessica Berden in Dieet | Permalink | Commentaren (4) | Tags: portion control, losing the dough, dieet |  Facebook |

02-12-11

Jessified: Losing the dough dag 5

We zijn hier dag 5 van het dieet en ik moet zeggen: het gaat goed. Dan heb ik het niet enkel over mijn gewicht, maar vooral over de moraal.

shootscale.gif

(70pounds.com)

Sommigen vragen zich namelijk af waarom wij niet "gewoon gezonder gaan eten".

Wij aten al redelijk gezond. Op die manier konden wij (in combinatie met heel veel sporten) jarenlang op gewicht blijven. Wij gaan nooit naar de Quick of Mc Donalds. Frietjes van het frituur en kebab zijn dingen die we maar sporadisch eten.

foodmonster jess.jpg

De laatste tijd waren er echter veel zoetigheden ingeslopen. Het is geen geheim dat wij bijzonder graag bakken. Tijdens het studeren moet je nu eenmaal regelmatig pauzeren en dus zorgen onze 15minuten koekjes voor de ideale break. Vooral wanneer we het even niet meer zien zitten en verschillende emoties de revue passeren:

IMG_3289.JPG

wanhoop

IMG_3292.JPG

frustratie


 
Gewoon gezonder gaan eten zou in the long run zeker wel helpen; maar het verschil met het eetpatroon van de laatste maanden – waarin we dus zijn bijgekomen – is wat te klein; wat ons rap terug zou doen afdwalen naar die slechte gewoontes.

IMG_3297.JPG

Onze bedoeling is dus van een kleine voorsprong te nemen met dit dieet; om daarna gemotiveerd te zijn om “gewoon gezond” te eten en al die zoetigheden te kunnen laten. We willen fysiek afkicken van alle “brol” én door een dalend getal op de weegschaal de moed vinden om ons gezonde eetpatroon vol te houden.

Volgende dingen gaan we wel missen:

IMG_3296.JPG

cakebeslag!!!

IMG_3299.JPG

Porto tijdens het studeren; het kan iedereen overkomen

IMG_3317.JPG

Er was geen afwasproduct meer, dus moesten we een andere oplossing vinden

 

Maar van slank zijn, worden wij wel extra happy!

 

15:17 Gepost door Jessica Berden in Dieet | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dieet, afkicken, snoepen tijdens het studeren |  Facebook |

01-12-11

Dilliefied: Losing the dough - Dag 4

Intussen zijn jullie ervan overtuigd dat we 'Het 13 dagen dieet', dat trouwens door velen onder jullie maar "magertjes" ontvangen is, opgegeven hebben... Maar nee, gek zijn we... en ook gek genoeg om dit door te zetten.

Zowel Jess als ik hebben tot nu toe goed volgehouden, maar ik heb de indruk dat Jess er iets minder moeite mee heeft als ik. Een koffie met suiker (bweurk!!) is echt niet zo maagvullend... en als je die al opdrinkt om 7u, dan wil je gegarandeerd om 10u een stuk van je bureau met een snuifje gomschilfers kauwen... Maar niet getreurd, de 2 droge toastjes op dag 3 en 4 waren alvast een verademing (Ik hoor jullie al denken... sure you miss all the funky stuff you put ON the toast, no doubt about it!). Naast de suikerkoffie stuggle ik ook een beetje met de ardennerham: zo zout en zoVEEL! Uch... Ik eet dat spul nooit meer...

Anyway, de truuk is om de dingen zo lekker mogelijk klaar te maken zodat je je voldaan voelt en niet loopt te zoeken naar iets dat WEL smaakt :-) Neem nu vanmiddag: 1 ei + 1 wortel + 60 g Hollandse kaas. "Ukie" is hier goed geplaatst. Wat een rare combo zou je zeggen, maar wat als je er een slaatje van maakt?

Photo0012.jpg

Benodigdheden: een rasp

Dan is het best te vreten eigenlijk Stoer

We hebben er dus nog steeds goede moed in. Het ontbijt van morgen wordt wel weer een uitdaging: 1 geraspte wortel met citroen... Smakelijk! :-)

28-11-11

Jessified: Losing the dough dag 1

Dag 1 van het dieet en het ging verbazingwekkend goed. Rond het middagmaal begon ik wat honger te krijgen maar de eieren en de tomaat vulde goed. De spinazie at ik enkele uren later omdat ik nog naar de osteopaat moest en pas laat ging kunnen eten. Ik doe ook mijn best om het smakelijk te maken door (verse) kruiden toe te voegen aan de groenten. Echte honger hebben is een rare sensatie, als je gewend bent om altijd gewapend met tussendoortjes door het leven te gaan. Ik was bijna vergeten hoe het voelde! Een lesje in nederigheid en dankbaar zijn voor het feit dat je elke dag eten op je bord hebt... Op naar dag 2!

Die osteopaat, dan... Ik sukkelde al enkele weken met pijn in mijn rug en dat was de voornaamste reden dat ik hulp zocht. Die hulp kwam er snel; vorige week werd ik al een miljoen keer gekraakt, deze week was er nauwelijks nog iets nodig: de rug is weer als nieuw. De linkerschouder is een ander paar mouwen...

Al voor zo lang ik me kan herinneren heb ik last van mijn rechterschouder. Ooit ging hij 2 keer kort na elkaar uit de kom en had ik vervolgens jarenlang ontstekingen. Uiteindelijk geraakte ik er vanaf maar men ontdekte dat de botten in mijn rechterschouder te dicht op elkaar zaten: slechts 6 à 7mm ipv minstens 1cm. Ik heb altijd geweten dat ik misvormd geboren ben :-)

Toen ik leerde crawl zwemmen hield ik mijn hart vast voor die rechterschouder, maar de problemen bleven uit. Hoera! Tot een jaar later. Na een jaar zwemmen had ik voor de eerste keer last in de linkerschouder, waardoor ik de kwart-triatlon van Retie aan mijn neus zag voorbij gaan. (Lees: kak kak kak) Een paar weken niet plonzen en Jesske was good to go: er volgde nog een succesvolle triatlon in Rijkevorsel. Maar helaas, het bleef niet duren; ik begon terug meer en meer last te krijgen en eind augustus was het duidelijk dat mijn triatlon seizoen erop zat. Echo's en platen bevestigden dat ook mijn linkerschouder even mismaakt is. Hey, at least I'm symmetric :-)

Mr. Osteopaat vond de beperkte bewegingsmogelijkheden van de linkerschouder nogal problematisch, vermoedde ontstekingen en raadde me aan de komende maand eens alle dierlijke eiwitten, koffie en groene thee te schrappen, om te zien wat het geeft. Ik eet (at) dan wel niet veel vlees; maar mijn dagelijkse yoghurtjes konden wel eens boosdoener zijn, net als de liters koffie en sloten thee die ik elke dag achterover sla...

How...wacht. Geen dierlijke eiwitten; nét in de periode dat ik mijn low-meat-policy even opzij ging zetten voor het 13-dagen dieet? Miljaar! Een paniekerig telefoontje naar Dillie resulteerde in "nee nee mie, denkt maar niet dat ge eronderuit kunt muizen, gewoon plantaardige eiwitten in de plaats eten".

Dus ik vegan-iseer het 13 dagen dieet en ga voor tofu, quorn, en yofu in plaats van de biefstuk, ham en yoghurt. Ik at deze avond toch met lange tanden die pepersteak, dus erg vind ik het allerminst.

This is going to be interesting :-)
 

21:05 Gepost door Jessica Berden in Dieet | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dieet, jess is misvormd |  Facebook |

27-11-11

J&D-ified: Project "losing the dough" - experiment 2

De winter is gestart... (Dillie: voor mij is het feit dat je de eerste keer de raampjes van de auto moet krabben, de start van de winter) en zoals elk jaar staat de winter ook symbool voor de 'winterkwabjes' :-) Sounds familiar?

13 dagen dieet,winterkwabjes

Sooooo... what are we going to do? Jullie horen ons al komen... we smijten ons in het volgende "losing the dough" experiment: "Het 13 dagen dieet".

Klinkt kort he? Wacht tot je gelezen hebt wat het inhoudt :-D

Dussss, wat staat er de komende 13 dagen op het menu?

 

Het 13 dagen dieet

1ste en 8ste dag:

Ochtend: 1 kop koffie en 1 klontje suiker.

Middag: 2 hard gekookte eieren met veel spinazie en een tomaat.

Avond: 2 ons biefstuk met sla en wat olie en citroen.

 

2e en 9e dag:

Ochtend: idem als 1ste en 8ste dag.

Middag: 2 ons biefstuk met sla en vers fruit (sinaasappel).

Avond: 2 ons Ardennerham en een glas

yoghurt zonder suiker.

 

3e en 10e dag:

Ochtend: 1 kop zwarte koffie met 1 klontje suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.

Middag: gestoofde selderie met een tomaat en vers fruit (sinaasappel).

Avond: 2 hard gekookte eieren met 2 ons ardennerham met sla, olie en citroen.      

 

4e en 11e dag:

Ochtend: idem als 3de en 10de dag

Middag: 1 hard gekookt ei, een wortel en een stuk Hollandse kaas (60 gram).

Avond: 1 blikje fruitsalade met een glas yoghurt zonder suiker.

 

5e en 12e dag:

Ochtend: een geraspte wortel met citroen.

Middag: een groot stuk magere vis met citroen en een beetje botersaus.

Avond: 2 ons biefstuk met sla, gekookte selderie en venkel.

 

6e en 13e dag:

Ochtend: 1 kop koffie zonder suiker en 2 sneetjes geroosterd brood.

Middag: 1 stukje kip met sla, olie en citroen.

Avond: 2 hard gekookte eieren en een geraspte wortel.

 

7e dag:

Ochtend: 1 kop thee zonder suiker.

Middag: 2 ons gegrild vlees (lamskotelet) en vers fruit.

Avond: niets.

Iedere dag 2 liter water!

 

Olé! Dit wordt hel op aarde, maar we zijn benieuwd wat het effect zal zijn. Hoeveel gewicht zullen we hiermee verliezen?

 

Iemand een gokje wagen? :-)

 

Enkele bemoedigende woordjes zijn ook altijd welkom. De redactie zal u dankbaar zijn ;-)

 

Bron afbeelding: www.fluweelbloem.nl

18:39 Gepost door Dillie in Dieet | Permalink | Commentaren (7) | Tags: 13 dagen dieet, winterkwabjes |  Facebook |