Wie zijn wij?

Jess: The Black One

Hello, I'm Jess. Jess, No More, No Less:jessica.jpg

Ik werd geboren in de zomer van ’82 in hartje Antwerpen maar week uit naar Hombeek om mijn leven te delen met mijn ventje (Bert) en 2 maffe katten (Professor en Misty). Als kind deed ik jarenlang ballet, maar de puberende Jess haatte sport en weigerde een druppel te zweten. Later ging ik toch maar wat fitnessen, alleen maar omdat ‘ze’ zeiden dat je hoort te sporten. In december 2006 zat ik in een emotionele dip en raadde iemand me aan om te beginnen met Start To Run; niet eens omwille van de sport, maar omwille van het mentale opkikker-effect.

Zonder veel verwachtingen begon ik eraan, maar al gauw was ik helemaal verslaafd en ontsnapte ik 3 keer per week naar het Vrijbroekpark voor mijn half uurtje me-time. Na mijn eerste 5km ladies run had ik ook de smaak voor loopwedstrijden te pakken en er volgden een boel 10km en 10mijl afstanden, een paar keer de 20km van Brussel, en in oktober 2009: mijn eerste marathon in Eindhoven.

Nadien liep ik marathons in Antwerpen en Luxemburg; maar begon ik uitgekeken te geraken op enkel maar het lopen alleen. Ik had intussen een koersfiets en leerde genieten van fietstochtjes als afwisseling van het lopen. In de zomer van 2010 volgde ik een aantal lessen crawl en het triatlon idee was geboren. Ik deed een duatlon en een just4fun triatlonwedstrijd mee en nadien nog twee 1/8ste triatlons. Ook het volgende seizoen volgden er verschillende 1/8ste triatlons en een duatlon, waar ik zelfs 2de dame werd.

Inmiddels staat het sporten op een iets lager pitje: ik heb namelijk beslist om één van mijn andere passies verder te ontwikkelen: voeding en gezondheid. Sinds september 2011 studeer ik, samen met Dillie, de opleiding "Voedings- en dieetkunde" in afstandsonderwijs aan KAHO Sint Lieven. Daarmee hoop ik na vier jaar het diploma diëtiste te hebben om mijn leven een heel andere wending te geven.

Alle grootse dingen begonnen ooit met één klein idee, één klein stapje, één kleine verandering…

Make it happen!

Odile: The White One

Ik ben Odile, aka Dillie, Didly, Owdelie (met Britse tongval), Hadil (met Arabische tongval)… however you wanna call me ;-)

dillie.jpg

Ik ben geboren 1982 in het Brusselse en ben daarna met mams en zus naar Mechelen getrokken. Ik woon nu alleen in mijn eigen huisje in Muizen. Na de werkuren, smijt ik mij net als mijn medeblogster Jess in: kokkerellen (of gezonde voeding in al haar facetten) en triatlon. Waar ik kan, prop ik mijn 3de passie ‘visagie’ er ook nog tussen :-)
Voeding lijkt voor de meeste mensen misschien evident, maar ik hoor velen vragen: waarom triatlon?

Wel… Ik ben al mijn hele leven een slechte slaper. Moeilijk inslapen, wakker liggen, schaapjes tellen, wakker worden en niet terug in slaap vallen, name it, I’ve seen it!
“Teveel energie (op de verkeerde moment)” was de diagnose. Dus ging ik 2 jaar geleden op zoek naar een sport die ik kon beoefenen wanneer IK dat wilde. Geen fitness wegens ‘te saai’, geen dansles wegens ‘niet kunnen onthouden’, geen vele andere sporten wegens ‘te duur, op uren die niet passen, niet vermoeiend genoeg, te gevaarlijk’. Dus kwam ik uit bij Start To Run met Evy Gruyaert: qua timing makkelijk in mijn drukke planning in te passen, ik had alleen een paar goede schoenen nodig en hoefde nooit veel voor te bereiden (dus geen excuses om een loopje over te slaan). En weg was ik! Zo kreeg ik na enkele trainingen al gauw de smaak te pakken en begon het te kriebelen om een wedstrijd te lopen… daarna nog eentje… En jawel, ik ging steeds verder en sneller! Kickeuh!

In het voorjaar van 2010 geraakte ik aan de praat met fietsfanaten. Zij wisten hun enthousiasme al snel over te brengen, want ik liet me overhalen om deel te nemen aan een just 4 fun duatlon. Maar ik had geen koersmachien én geen budget voor iets waarvan ik niet zeker wist dat ik het überhaupt leuk zou vinden… Onder het motto “als je wil, kan je” en vervolgens “just do it”, kocht ik een goedkoop Decathlon-fietsje en schreef ik me in. Na de wedstrijd was ik ook voor de fietsdiscipline volledig verkocht. En je raad al… het duurde maar enkele maanden voor ook de 3de discipline op mijn verlanglijstje stond.
Eind juni plonsde ik (je kon het nog niet echt zwemmen noemen) voor het eerst het zwembad in voor een les crawl. Zoals waarschijnlijk iedereen doormaakt, was het begin rampzalig. Ik was na 1 lengte buiten adem en had moeite om te geloven dat dit ooit ‘moeiteloos’ zou gaan, maar ik hield koppig vol. En met resultaat, want ondertussen zwem ik al toch een aardige afstand aan een redelijk tempo en dat zonder buiten adem te zijn.

In september nam ik bij wijze van test deel aan de 1/8 triatlon in Mechelen. Halverwege het ijskoude waterparcours dacht ik “Waarom heb ik me ingeschreven? Waarom doe ik mezelf dit aan?” Maar na de finish kon ik alleen nog denken: “Zou ik dat nog beter en sneller kunnen doen als ik er goed voor train?”
Het antwoord is “ja” en dat brengt me bij mijn doel voor 2011: Een 1/8 triatlon sneller dan mijn eerste, daarna een ¼ triatlon en uiteindelijk een ½ triatlon. Het jaar erop zou het jaar worden waarin ik een volledige triatlon uitdoe. Mogelijk? Realistisch? Geen idee, maar ik ga het zeker proberen ;-)
Dit jaar (2011) heb ik het geluk geselecteerd te zijn voor het project ‘Over de Streep’ van de VTDL en zal Stijn Demeulemeester mij door deze doelen gidsen.
(PS: ik slaap intussen als een roosje :-))

Met deze blog hoop ik mensen te inspireren, op ideeën te brengen en hopelijk te motiveren gezonder te eten en aan sport te doen.

Veel leesplezier toegewenst!


Gepost door Jessica Berden Permalink | Commentaren (2)

Commentaren

Hallo,

Ik kwam jullie blogs toevallig tegen bij het zoeken naar de opleiding voedings- en dieetkunde.
Net als jullie zou ik graag voedings- en dieetkunde gaan studeren. Na mijn middelbare studies is dit er nooit van gekomen, omdat chemie niet echt mijn beste vak was. Ik was naar ene infodag geweest en in het eerste jaar was dit een hele massa! Hoe vlot de opleiding bij jullie? Is zoiets haalbaar? Wat is jullie vooropleiding? Werken jullie voltijds?

Verder wou ik er ook nog even bij vermelden dat de Erasmushogeschool te Brussel vanaf dit komende schooljaar ook afstandsonderwijs voedings- en dieetkunde geeft.

Hopelijk kunnen jullie mij wat meer info geven aub?

Grts Ellen

Gepost door: Ellen | 25-03-12

Reageren op dit commentaar

Dag Ellen en Jess,

Ik heb een paar vragen voor jullie over de verschillende diëten die jullie hebben uitgeprobeerd. Is er een e-mailadres waarop ik jullie kan contacteren, zodat het niet via deze blog hoeft? Bedankt alvast!

Groeten,

Nina

Gepost door: Nina | 22-07-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.